KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Standard and Poor’s jelentése Magyarországról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Töretlen a bizalom Magyarországgal szemben: a Standard and Poor’s ismét megerősítette Magyarország adósság-besorolását, és továbbra is befektetésre ajánlott kategóriába sorolja hazánkat” – írja közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium, reagálva a hitelminősítő döntésére – számol be az Index.

A Standard and Poor’s mai jelentése stabil kilátással továbbra is befektetésre ajánlja Magyarországot, ami a Nemzetgazdasági Minisztérium szerint azt jelenti, hogy a magyar gazdaság biztos alapokon áll. „Magyarország iránt erős a bizalom a jelentős hitelminősítők mindegyikénél, így a Standard and Poor’s mellett a Moody’s és a Fitch Ratings szerint is befektetésre ajánlott kategóriába tartozik hazánk” – fogalmaz közleményében a tárca.

Mint írják, Magyarország megítélése a nemzetközi pénzpiacokon kedvező, az erős befektetői és piaci bizalmat a sikeres kötvényaukciók és a külföldi működőtőke-befektetések folyamatos beáramlása is alátámasztja:

  • Hazánkban ruháznak be többek közt a legnagyobb német autógyártó cégek, ráadásul a kínai BYD elektromos autógyártó az unióban elsőként Magyarországon kezdi meg elektromos autóinak gyártását.
  • A magyar állampírok népszerűsége mind a nemzetközi piacon, mind a magyar lakosság körében töretlen, ezt bizonyítja az is, hogy a lakossági állampapírok állománya március végén új rekordon, több mint 10 760 milliárd forinton zárt.
  • Az ország finanszírozási helyzete stabil és biztonságos, a kormány elkötelezett a költségvetési hiány és az államadósság csökkentése mellett, az ikerdeficit megszűnt, hazánk külkereskedelmi mérlege pedig folyamatosan javul.
  • A magyar gazdaság stabil alapokon áll, 2010-hez képest 1 millió új munkahely jött létre, így a foglalkoztatottak száma ma már meghaladja a 4,7 millió főt, míg a regisztrált álláskeresők száma történelmi mélyponton van.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint „a háború és a brüsszeli elhibázott szankciók okozta inflációt a kormány hatékony intézkedései visszaszorították”, amely eredményeképpen fél éve dinamikusan nőnek a reálbérek. A növekvő reálbérek hatására a kiskereskedelmi forgalom már megkezdte a helyreállást, éves összevetést tekintve 2024 első két hónapjában töretlenül bővült, januárban 0,6 százalékkal februárban pedig 1,1 százalékkal.

Ez is érdekelheti:  Friss hírek érkeztek Robert Fico állapotáról

Ezért a kormány az infláció sikeres visszaszorítását követően idén újraindítja, jövőre pedig tovább emeli a gazdasági növekedés ütemét, ha pedig véget ért a háború, Magyarország újra Európa egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága lesz – ígéri a tárca. Ez a számokat tekintve azt jelenti, hogy Magyarországon a GDP 2024-ben 2,5 százalékkal, 2025-ben pedig 4,1 százalékkal fog növekedni.

„A kormány azon dolgozik, hogy Magyarország fejlettsége 2030-ra elérje az Európai Unió fejlettségi átlagának 90 százalékát, a Nemzetgazdasági Minisztérium ennek elérése érdekében dolgozta ki a kormány új versenyképességi stratégiáját” – zárul a közlemény.

Kiemelt kép: MTI

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A Standard and Poor’s jelentése Magyarországról

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük