KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Terrortámadás Bécsben – többen meghaltak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
Lövések dördültek el hétfőn, 20 óra körül egy bécsi zsinagóga környékén. Több elkövető automata fegyverekkel adott le lövéseket a bécsi rendőrség Twitter-üzenetei szerint. Eddig hat különböző bűnügyi helyszínen folyik a nyomozás.  Három halottról szólnak a híradások.
Fotó: Skynews

Tizenöt sérültet szállítottak eddig a bécsi kórházakba, köztük hét súlyos sérültet – jelentette az ORF rendkívüli híradója. A híradások szerint egy támadót lelőttek.

Egy merénylő pedig felrobbantotta magát hétfő este Bécs központjában – írja a Kronen Zeitung. A lap szerint osztrák főváros egyik zsinagógáját érte támadás a Seitenstettengassén. Az elkövetők többen lehettek, egyikük meghalt – erősítette meg a belügyminisztérium –, egy másik viszont még menekül. A bécsi rendőrség Twitteren felszólította az embereket, hogy kerüljék a köztereket, illetve tömegközlekedési eszközöket.

A támadók feltűnően egyforma fehér ruhát viseltek, jól felszerelten, fegyverekkel, egyszerre több helyszínen történt a támadás, ami arra utal, hogy szervezett terrorakcióról van szó.

Egy Twitter-videón feltehetően az egyik terrorista lelő egy rendőrt.

Egy Twitter-bejegyzés szerint néhány gyanúsítottat elfogtak.

Sajtójelentések szerint Bécs belvárosának nagy részét lezárták. A rendőrség minden  rendelkezésre álló egységét bevetette. A Falter című osztrák lap birtokába került felvételen egy férfi látható, aki a zsinagóga épülete előtt válogatás nélkül tüzet nyit éttermekre.

A Bécsi Izraelita Felekezeti Közösség (IKG) szerint a támadás idején nem voltak emberek a zsinagógában. A ausztriai zsidó közösség vezetője a Twitteren pedig azt írta, hogy egyelőre nem világos, hogy a bécsi zsinagóga, vagy annak melléképületei lettek volna a támadás célpontjai, azok akkor már zárva voltak.

A következő képsorok a terroristák kegyetlenségét bizonyítják. Figyelem a nyugalom megzavarására alkalmas felvételek következnek!

Nyitókép Skynews

Ez is érdekelheti:  NATO-katonák harcolnak zsoldosokként az ukrán erők soraiban

Források: Hiradó.hu, Skynews

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük