KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rendkívüli hír: Dr. Szöőr Annát szabadlábra helyezte a BKKB (frissítve)

Mint ahogyan arról a NIF is beszámolt, Dr. Szöőr Anna jogász-pszichológust, a 2006-os rendőrterror eseményeit kivizsgáló Civil Jogász Bizottság tagját zaklatás vádjával, immár kilenc hónapja tartja előzetes letartóztatásban a BKKB. Fogvatartásának körülményei az ellene felhozott és eddig nem bizonyított vádak súlyához képest aránytalanok, hiszen azt fegyház fokozatban tölti.

Ma délelőtt 9 órakor kezdődött ügye tárgyalásának következő fordulója, melynek végén a bíróság délután 1 órakor hozott határozatot.

Köszönhetően a Dr. Gaudi-Nagy Tamás vezette védelem kitartó munkájának és álhatatosságának, a bíróság a ma délután 13 órakor kimondott ítéletében Dr. Szöőr Anna előzetes letartóztatását megszüntette és elrendelte azonnali szabadlábra helyezését.

Ennek megfelelően a jogásznőnek 2 órán belül el kellett volna hagynia fogvatartásának helyszínét. Azonban ez 17:10 percig még nem történt meg, ugyanis a szolgálatban lévő börtönőrök arra hivatkoznak, hogy formailag „műszakváltás” van náluk, ami némi késést okoz. Közben Dr. Gaudi-Nagy Tamás a helyszínen van és mindent elkövet azért, hogy a jog érvényesüljön, és a bírósági ítélet kimondása után a törvényeknek megfelelően 2 órán belül Dr. Szöőr Anna valóban szabadlábon legyen. Úgy tűnik azonban, hogy a büntetésvégrehajtás ott szolgálatot tevő „dolgozói” egyfajta kicsinyes bosszútól fűtve, még egyet bele akarnak rúgni a jogásznőbe. Dr. Gaudi-Nagy Tamástól annyit megtudtunk, hogy nem elképzelhetetlen, hogy csak este 8 óra körül engedik ki fogságából Dr. Szöőr Annát.

Eközben a korábban közvetlenül a büntetésvégrehajtási intézet előtt kiszabadulására váró barátok és ismerősök elvonultak egy étterembe, ahová szeretettel várják a meghurcolt jogásznőt.

További részletekkel a későbbiekben jelentkezünk.

20:02 Dr. Szöőr Anna végre valóban szabadlábon van, barátok, kollégák társaságában. Üdvözlünk Anna, örülünk, hogy ismét körünkben vagy, jó egészséget kívánunk!

Szépe Áron 


Dr. Gaudi-Nagy Tamás facebook oldalán a következőket írta:

8,5 hónap letartóztatás után november 2-án szabadon engedték dr. Szöőr Annát
Tegnap este emelkedett hangulatban, bajtársakkal együtt ünnepeltük meg Anna megszabadulását az aránytalan, szükségtelen és sanyargató fogva tartásától, így ismét folytathatja erőfeszítéseit a Nemzetért és végre szabadlábon védekezhet.
Egyúttal örömmel adtam át neki a Nemzeti Jogvédő Szolgálat jelképével ékesített pólót kitartása és hazafias elkötelezettségének elismeréseként.
Köszönet mindenkinek, aki kifejezte szolidaritását és cselekedett az érdekében.
A Pesti Srácok részletes tudósítása Anna tegnapi szabadulásáról:
Nem engedünk a magyarok jogaiból !
Honfitársi köszöntéssel:
dr. Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő

https://www.facebook.com/gaudinagytamas/posts/3643499472369648

Ez is érdekelheti:  Kennedy unokája is reagált a Donald Trump elleni merényletre

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Rendkívüli hír: Dr. Szöőr Annát szabadlábra helyezte a BKKB (frissítve)

  1. Nagy öröm számomra, hogy végre megszűnt ez a gyalázatos eljárás!
    Isten áldja azokat, kik az orvoslásban részt vettek, és segítse Dr.Szöőr Annát további életében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük