KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Telefonon egyeztet az orosz és az amerikai elnök szombat este

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Putyin és Biden szombat esti telefonbeszélgetéséről szóló hírt a Kreml is megerősítette.

Joe Biden amerikai elnök moszkvai idő szerint szombat este felhívja Vlagyimir Putyin orosz elnököt – közölte pénteken a Kreml. A kezdeményezést a Fehér Ház írásban tette meg. A két vezető állítólag az Ukrajnával kapcsolatos jelenlegi feszültségeket megvitatja meg.

„Az amerikai fél kérte Putyin elnöktől a beszélgetést, amire moszkvai idő szerint holnap este kerül sor”

– közölte pénteken Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.

Biden péntek délután elhagyta a Fehér Házat, hogy elnöki lelkigyakorlatot tartson a marylandi Camp Davidben. Állítólag a hétvégét ott tölti.

Nem sokkal távozása előtt Biden nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan nyilvánosan felszólított minden amerikai civilt, hogy hagyja el Ukrajnát azt állítva, hogy bármikor bekövetkezhet az orosz invázió, de nem fordulhat elő hasonló eset, mint amilyen tavaly történt Afganisztánban.

Noha Sullivan állításai az Ukrajna ellen küszöbön álló orosz támadásról megegyeztek az amerikai médiában pénteken megjelent hírekkel, mégis azt mondta, hogy a Fehér Ház szerint Moszkvában még nem döntöttek a támadásról.

Az Egyesült Államok október vége óta azt hangoztatja, hogy Oroszország Ukrajna megtámadására készül, Moszkva pedig „álhírnek” minősítette ezeket a vádakat.

Russia Today nyomán

Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Joe Biden amerikai elnök balra részt vesz a svájci genfi ​​Villa La Grange-ben tartott találkozón. 2021. július 16. © Sputnik / Mikhail Metzel 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Mit üzen a Fico elleni merénylet az antiglobalisták számára?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük