KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

„Tartsátok meg a bürokratikus baromságaitokat!” – mondják a gazdák

Brüsszel eurokrata őrülete ellen lázonganak az európai uniós gazdák és az osztrák jobboldal.

Tavaly Hollandia, Lengyelország és Szlovákia, idén Németország, Belgium és Franciaország. Kormányaik tétlensége és tudatlansága miatt az európai gazdák elvesztették a türelmüket. Az újabb és újabb bürokratikus szabályok és értelmetlen előírások miatt az európai gazdaságokban alig lehet gazdaságosan termelni, írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A fővárosok felé guruló traktorkonvojok tavaly óta jellemzik Európát Lengyelországtól Franciaországig. Hollandiában kezdődött, mert az ősszel leszavazott kormány az Európai Unió zöldmegállapodásának vakon megfelelve be akarta záratni a gazdaságok egyharmadát, ráadásul közel háromszázezer tehén levágásával akarta csökkenteni a metánkibocsátást.

Az eurokraták klímacéljainak eléréséhez Írországnak is csökkentenie kellene szarvasmarha-állományát a jelenlegi 6,5 millióról 2030-ra körülbelül egymillióra. Aztán ott van még az EU Farmtól a villáig stratégiája, amely szerint a mezőgazdasági területek tíz százalékát pihentetni kell, és ötven százalékkal csökkenteni kell a vegyszeres növényvédő szerek használatát.

Brüsszel egy másik hobbival is nyomást gyakorol az európai gazdákra: Ukrajna korlátlan támogatásával. Az uniós szankciók miatt nemcsak a gázolaj és az áram ára robbant fel, hanem a műtrágyáé is. Számos vegyipari vállalat a robbanásszerűen emelkedő gázárak és a szén-dioxid-adó miatt csökkentette a műtrágyagyártását. Ráadásul Oroszországot, az EU-ba irányuló nitrogénműtrágya második legnagyobb exportőrét Brüsszel szankciókkal sújtotta

– hívja fel a figyelmet az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Brüsszel emellett értelmetlen adminisztratív munkával és túlszabályozással terheli a gazdákat, akik alig tudnak lépést tartani az EU-n kívüli versenytársakkal, akiknek alacsonyabbak a termelési és termékáraik, valamint lazább környezetvédelmi előírásoknak kell megfelelniük. Ez Ukrajnára is vonatkozik.

Ez is érdekelheti:  Így hazudik az olasz antifa Strasbourgból: Orbán Magyarországán az alapvető jogaimat sem biztosították

Az Ukrajnának nyújtott támogatás részeként az országnak engedélyezték, hogy mezőgazdasági termékeket exportáljon harmadik országokba szárazföldi úton. Csakhogy megmagyarázhatatlan módon ezek az árucikkek tömegesen terjedtek el az európai piacon, annak ellenére, hogy azok semmiképpen sem felelnek meg az EU szigorú termelési szabályainak, és olyan növényvédőszer-maradványokat tartalmaznak, amelyek vagy jóval meghaladják az EU-ban érvényes határértékeket, vagy olyan vegyi anyagokból származnak, amelyeket az EU-ban már betiltottak.

Az FPÖ szerint az évi bruttó 31 407 eurós átlagjövedelemmel sok gazda alig tud gazdaságilag megélni. A zöldmegállapodásban kiszámított 45 757 eurós átlagos mezőgazdasági jövedelmet is fel kell osztani az alkalmazottak között, ami átlagosan két-három embert jelent egy gazdaságban – és akkor még a társadalombiztosítást is levonják.

Ami megmarad, az túl kevés a megélhetéshez, de túl sok a halálhoz. Ezért a szövetségi kormány ne lepődjön meg, ha hamarosan Ausztriában is Bécs felé gurulnak a traktorok. Ne feledjük, a tányérokra a gazdák teremtik meg az ételt

– vélekedik az Osztrák Szabadságpárt.

Az utóbbi napokban néhány száz ember már rendszeresen felvonult Bécsben – egyelőre gyalogosan.

„Tartsátok meg a bürokratikus baromságaitokat, minket hagyjatok dolgozni!”

– üzenik az osztrák kormánynak és Brüsszelnek a gazdák.

Magyar Nemzet

Kiemelt kép: gazdák tüntetnek Franciaországban / Fotó: Damien MEYER / AFP

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük