KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Társadalmi és hatalmi összefogást sürget a Békefórum Magyarország háborúba sodrásának megakadályozásáért

A politikai és társadalmi szervezeteket tömörítő Fórum a Békéért mozgalom vasárnap levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy fogadja küldöttségüket a magyar békepolitika alátámasztása és megerősítése érdekében – tudatta a Fórum koordinációja.

A különböző világnézetű öt politikai és társadalmi szervezet képviselője által aláírt megkeresésben azt írják a kormányfőnek, hogy

 „hazánk békéjének megőrzése egyszerre politikai-hatalmi és társadalmi feladat, ezért fontosnak tartanák szót váltani róla. Különösen most, amikor a katonai szembenállás éleződése miatt veszély fenyegeti Magyarország biztonságát, és ezt igyekszenek kihasználni belső és külső körök a kormány béketörekvéseinek meghiúsítására, sőt annál többre is”.

Levelükben megemlítik, hogy a Magyar Békekör Egyesület a Békefórum tagjaként civildiplomáciát folytat az ukrán konfliktus politikai megoldásáért, és szeretné megosztani a miniszterelnökkel tevékenységének eredményét.

Az Orbán Viktor címére vasárnap délelőtt elküldött e-mail üzenetben a Magyar Békekör, a Munkáspárt, a Magyar Antifasiszta Liga elnöke, a Jogállamért Egyesület elnökhelyettese és a Mi Hazánk Mozgalom Budapest Városkép- és Műemlékvédelmi Kabinetjének vezetője arra kéri a miniszterelnököt, jelölje meg, mikor volna alkalmas, hogy felkeressék.

Budapest, 2023. április 2. vasárnap (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük