A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Társadalmi és hatalmi összefogást sürget a Békefórum Magyarország háborúba sodrásának megakadályozásáért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A politikai és társadalmi szervezeteket tömörítő Fórum a Békéért mozgalom vasárnap levélben kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy fogadja küldöttségüket a magyar békepolitika alátámasztása és megerősítése érdekében – tudatta a Fórum koordinációja.

A különböző világnézetű öt politikai és társadalmi szervezet képviselője által aláírt megkeresésben azt írják a kormányfőnek, hogy

 „hazánk békéjének megőrzése egyszerre politikai-hatalmi és társadalmi feladat, ezért fontosnak tartanák szót váltani róla. Különösen most, amikor a katonai szembenállás éleződése miatt veszély fenyegeti Magyarország biztonságát, és ezt igyekszenek kihasználni belső és külső körök a kormány béketörekvéseinek meghiúsítására, sőt annál többre is”.

Levelükben megemlítik, hogy a Magyar Békekör Egyesület a Békefórum tagjaként civildiplomáciát folytat az ukrán konfliktus politikai megoldásáért, és szeretné megosztani a miniszterelnökkel tevékenységének eredményét.

Az Orbán Viktor címére vasárnap délelőtt elküldött e-mail üzenetben a Magyar Békekör, a Munkáspárt, a Magyar Antifasiszta Liga elnöke, a Jogállamért Egyesület elnökhelyettese és a Mi Hazánk Mozgalom Budapest Városkép- és Műemlékvédelmi Kabinetjének vezetője arra kéri a miniszterelnököt, jelölje meg, mikor volna alkalmas, hogy felkeressék.

Budapest, 2023. április 2. vasárnap (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: