KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tamás a Krímből: Krím: az ékszerdoboz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Krím-félszigetet 2014-es történelmi visszatérése óta Oroszország ékszerdobozként kezeli. Egy Putyin orosz elnök által elmondott beszéd alapján minden hazafias érzelmű orosz vállalkozó igyekszik kisebb, nagyobb befektetéseket végrehajtani a területen.

Ezt igazolja az építés alatt álló ingatlanok garmadája, a vállalkozások gyarapodó száma. Az élet nemhogy visszatért ide, hanem soha nem látott ütemben indult meg. Beszélgessünk akár orosszal, tatárral vagy ukránnal (!) egyetértés van közöttük abban, hogy nem lehet összehasonlítani az Ukrajna részeként eltöltött 23 évet a mostanival. Volt olyan falu, amely ezalatt a 23 év alatt egyetlen négyzetméter aszfaltot nem kapott! Ma ugyanezen falu utcái 70%ban aszfaltozottak…, új autóutak, parkok, elképesztő mennyiségű játszótér (soha nem láttam ennyit sehol!), hotelek, családi házak és komplett lakónegyedek. Mindenhol építő brigádok, rend és fegyelem.

A Mryja hotel… elképesztő látvány:

Autóutak, szokatlanul jó minőségben

A csatlakozás után a bűnözés annyira visszaszorult, hogy saját szememmel láttam embereket járó motorral otthagyni az autójukat a boltok előtt. Lopásról senkitől nem hallottam.

Az élelmiszerpiacokon az el nem adott árut otthagyják letakarva estére. Senki nem nyúl hozzá. Ez a helyzet részben a szigorú orosz törvényeknek, részben pedig annak köszönhető, hogy a területnek van gazdája!

A lakosság száma folyamatosan növekszik, oroszok, tatárok költöznek nagyszámban a területre. Ismerek tatárt, aki 3 gyermekével Üzbegisztánból költözött történelmi földjére. Még a nagyapját deportálta Sztálin. Putyin politikája (a visszacsatolás és egy hozott törvény miatt) 6 hónap alatt gyorsítottan megkapták az orosz állampolgárságot és a letelepedési lehetőséget a Krímben. Ez ma a krími valóság!

Tamás a KrímbőlNemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Oroszország és Észak-Korea kölcsönös segítségnyújtási megállapodást kötött

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük