KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szinte óránként csatlakoznak új támogatók, így kollégáink is kiállnak Budaházyék kegyelme mellett

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Óriási lendületet vett a Budaházy György és társai szabadulása melletti kiállás. Szinte óráról órára csatlakoznak újabb közéleti szereplők a gyurcsányi rendszerrel szembeni ellenállás  terrorváddal elítélt vezetőinek kegyelmi kérvényét támogató, Budaházy Bizottság az Igazságtételért által kiadott nyílt levél aláíróihoz.

A végrehajtási kegyelmet nyilvánosan támogatók között szerepelnek a PestiSrácok.hu munkatársai is. Az elmúlt hetekben pártállástól függetlenül több tízezren nyilvánították ki azon álláspontjukat, hogy a társadalom igazságérzetének helyreállításához elengedhetetlen, hogy a jelenleg is fegyházban ülő Budaházy György és társai köztársasági elnöki kegyelemben részesüljenek. Mint ismert a Hunnia-ügy összesen 17 vádlottja közül heten már a másodfokú ítéletet megelőzően kegyelemben részesültek. Novák Katalin köztársasági elnök a döntését többek között az eljárás rendkívül hosszúra nyúlásával indokolta, amely már önmagában többszöröse, mint az akkor kegyelemben részesült vádlottakra kiszabott büntetési tételek. Az államfő a hát vádlott kegyelmének bejelentésekor azt közölte, hogy a többiek kegyelmi kérvényéről a jogerős ítéletet követően dönt. 

Másfél hónappal ezelőtt, március 9-én a Fővárosi Ítélőtábla közel 15 éve tartó, anomáliák sorával terhelt büntetőeljárást követően másodfokú ítéletet hirdetett a terrorbűncselekmények elkövetésével vádolt Budaházy György és társai ügyében. Budaházy Györgyöt az első fokon kiszabott 17 évhez képest kvázi a harmadára, 6 év fegyházbüntetésre ítélte, a többiek esetében nagyjából felezett – 4-5 éves ítéletekkel. Mivel a leghosszabb időt Budaházy György volt letartóztatásban illetve házi őrizetben, neki még 2 év 3 hónap lenne hátra a büntetésből, a többieknek átlagosan 4 év. Összesen 4 vádlott esetében volt olyan eltérés bűnösségmegállapítás kérdésében, amiért megnyílt az út a fellebbezés és a harmadfokú eljárás előtt. A többiek ítélete ott a tárgyalóteremben, amint kimondták azt, jogerőre is emelkedett. Budaházyt és öt társát büntetés végrehajtási vitték, egyenesen az ítélőtábláról. Először Budapestre, majd két hete a végleges letöltése helyre. Budaházy Györgyöt például Vácra.

Török Zsolt tanácsvezető bíró az ítélet indoklásában szinte mentegetőzött, mondván, az ügyészség nem ejtette a vádat, tőlük most azt várja mindenki, hogy lezárják az ügyet és a törvény szerint is ítéletet kell hirdetni. Ezért döntöttek úgy, hogy a többségnél a terrorbűncselekményekért a Büntető Törvénykönyv szerinti minimumot szabják ki.Török Zsolt azt is hangsúlyozta, hogy a vádlottak nem terroristák, a társadalom hasznos, értékes tagjai, akik ráadásul fiatal koruk óta megváltoztak, az esélyét sem látja annak, hogy bűncselekményeket elkövetnének.

És amit az ítélet indoklásban nem részleteztek… az ügy vádlottjainak, immár elítéltjeinek összesen több mint 20 gyermeke van, akik nevelésében, eltartásában nélkülözhetetlen az édesapa.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (III. befejező rész)

Az ártatlan gyermekek szenvedésére hívta fel a figyelmet a közelmúltban Böjte Csaba ferences szerzetes, amikor dévai árvákkal közösen imádkozott irgalmasságért, a rabok szabadulásáért. Csaba testvér egyébként az elsők között állt ki a kegyelem ügye mellett, s akkor, amikor a balliberális média orvul egy imáért megtámadta, arra emlékeztetett, hogy amikor az édesapját elítélték, akkor is azok, akik elítélték állították, hogy az törvényes eljárásban történt, hosszúk évek elteltével, amikor rehabilitálták, kiderült, hogy mégsem így volt.

Akire ilyenkor senki sem figyel, és akik ártatlanul szenvednek, azok mindig a gyermekek – erre hívta fel a figyelmet Böjte atya, aki egyébként rendre járja a börtönöket és imádkozik is fogvatartottakkal bűnbocsánatért.

A Hunnia-ügy ártatlanul szenvedő gyermekeit, a vádlottak családjait a PestiSrácok.hu portréfilm sorozatban mutatta be: a két kicsi gyermeket nevelő régész kutatót, a négy gyermeket nevelő, most gazdálkodó volt katonát, az erdélyi gyógymasszőrt és bioméhészt szintén két kicsi gyermekkel, akik ráadásul idegen környezetben is nevelkednek, a családtól, nagyszülőktől távol, és azt a hatgyermekes családot, ahol a gyógypedagógus édesanya a vérszerinti gyermekeik mellett az örökbefogadott sérült nagy fiuk ellátását is egyedül kell most megoldja.

Április elején a több mint 50 közéleti szereplőből és művészekből tavaly ősszel megalakult Budaházy Bizottság az Igazságtételért Kondor Katalin, dr. Morvai Krisztina, dr. Gaudi-Nagy Tamás, ifj. Hegedűs Lóránt aláírásával és több mint 30 ezer támogató aláírással nyílt levélben kérte a köztársasági elnököt, hogy az eljárásban érintett további tíz személynek és családjaiknak is tegyék lehetővé a közel másfél évtizedes szenvedések, megpróbáltatások befejezését, az eljárás, illetve a jogerősen kiszabott büntetések végrehajtásának mielőbbi megszüntetését, továbbá a bűnügyi költségek alóli és a büntetett előélet következményei alóli mentesítést.

Tisztelt Köztársasági Elnök Asszonynak, mint a kegyelmi jogkör gyakorlójának és Tisztelt Igazságügyi Miniszter Asszonynak, mint az előterjesztésre és ellenjegyzésre jogosultnak most tíz család életéről kell dönteniük. Az érintett gyermekek közül a legkisebbek még csecsemők, a legnagyobbak egyetemisták, de az utóbbiaknak is nagy szükségük lenne Édesapjuk közelségére, különös tekintettel arra, hogy életük nagy részében nélkülözniük kellett őt, s komoly lelki fájdalmak között, bizonytalanságok közepette nőttek fel. A több mint 14 éve tartó eljárás életkilátásokat fenyegető hatásai miatt a gyermekvállalással kiváró egy elítélt, és két vádlott esetében pedig az általuk eltartott, a büntetőeljárás miatt megromlott egészségi állapotú, szépkorú felmenőikre is elviselhetetlen terheket jelent gyermekeik hányattatása

– állt a nyílt levélben, melyhez azóta óráról órára csatlakoznak az újabb és újabb támogatók, pártállástól függetlenül, köztük közéleti szereplők, művészek, előadók, újságírók, műsorvezetők, és politikusok, polgármesterek is. A támogatók teljes névsora és az ügy további részletei elérhetők a szabadsagot.com weboldalon.

Ez is érdekelheti:  Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Az Európai Bíróság döntése kísérlet a magyar nemzet ellenállásának megtörésére

A teljesség igénye nélkül, néhány név a kegyelmet kérők és támogatók közül is jól mutatja, mennyire széleskörű az a társadalmi támogatottság, ami a végrehajtási kegyelem ügyét kíséri: Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, Szikora Róbert énekes, dr Csókay András idegsebész, Fábry Sándor humorista, Petrás János a Kárpátia frontembere, Rákay Philip, Szili Katalin volt országgyűlési képviselő, az Országgyűlés volt elnöke, a Rákóczi Szövetség elnöke, Nagy Feró énekes, Pataky Attila, az Edda frontembere, Kassai Lajos lovasíjász, Raffay Ernő volt honvédelmi államtitkár, Fábry Szabolcs Nagyvázsony polgármestere, Huth Gergely a PestiSrácok.hu főszerkesztője, Huth Gergely a PestiSrácok.hu lapigazgatója, Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, Földi László, a Védett Társadalom Alapítvány elnöke, Eperjes Károly színművész. 

Április 24-én, Szent György Napján Budaházy György reményteljes levelet küldött a börtönből. Levelében emlékeztetett, hogy a hétvégén fontos esemény lesz az életünkben. Hazánkba látogat a szentatya. De ez a hétvége az ő életükben, azaz a Hunnia-ügy elítéltjei ügyében is mérföldkő…újabb súlyos évforduló.

Érdekes egybeesés, hogy április ezen utolsó hétvégéjén az ügyünk kapcsán is van egy évforduló. Akik régebb óta követik a Hunnia-ügy fejleményeit, azok talán emlékeznek rá, hogy az ellenünk zajló koncepciós alapeljárásban született első, igazságtalan, elmarasztaló elsőfokú ítéletet hozó bírói tanács vezetője, Kenéz Andrea bírónő az ítélet írásba foglalásával annyira nem haladt 8 hónap után sem, hogy a Fővárosi Törvényszék vezetésével emiatt összekülönbözve az állását is elvesztette. 6 évvel ezelőtt, 2017. április 28-a szintén éppen péntekre esett és ez volt a bírónő utolsó munkanapja, lévén, hogy felmondási ideje április 30-ával letelt. Az írásbeli ítélet viszont ezen a napon sem volt még sehol, azt a Törvényszék kezelőirodáján nekünk megmutatni, átadni nem tudták. Mivel a bírónő ezután ítéletet már nem is írhatott alá, a hetekkel később előkerült, valaki(k) által készített elsőfokú ítélet egy nyilvánvaló utólagos hamisítás volt

-emlékeztetett büntetőügyük legelképesztőbb anomáliájára Budaházy, amely egyébként az eljárás rendkívüli elhúzódásának az egyik alapvető oka volt.

Budaházy György emlékeztet, hogy a Nemzeti Jogvédő Szolgálat feljelentése alapján még ügyészségi vizsgálat is indult, amely véleménye szerint inkább az ügy elkenése lett végül, mint sem egy valódi kivizsgálás.

Valójában már ekkor, 2017. ezen áprilisi utolsó hétvégéje után meg kellett volna szűnjön velünk szemben az eljárás az elsőfokú ítélet hiánya miatt, de sajnos nem ez történt, még 6 év szenvedés várt ránk. Vajon most újabb 6 év vergődés és meghurcoltatás után a Szentatya idei, április végi látogatása hoz-e számunkra börtönben sínylődő hazafiak számára örömhírt a szabadulásról és teljes kegyelmi mentesülésről ezen gyurcsányi koncepciós csapdaeljárásból? Meghallgatásra talál-e sokak kívánsága és imája?

-tette fel a kérdést börtönlevelében a gyurcsányi éra nemzeti ellenállásának egyik vezéralakja.

Ez is érdekelheti:  Putyin az eurázsiai biztonsági rendszerről – Kínai válasz

Valóban az a szóbeszéd járja, hogy a következő napok pontot tehetnek a Hunnia-ügy végére, és valamilyen döntés születik a kegyelem kapcsán. A lehetséges szabadulással azonban Budaházyék hányattatása csak akkor ér véget, ha a büntetett előélettől is mentesülnek, akár csak hét korábbi vádlott társuk, akik már az év elején kegyelemben részesültek. Erkölcsi bizonyítvány nélkül ugyanis többen még csak dolgozni sem tudnak – munka hiányában pedig kérdéses, hogyan fogják tudni eltartani családjukat, gyermekeiket. És akkor még a fejenként több millió forintos bűnügyi költség is a fejük felett lebeg, amelyről a csekket már meg is kapták a családok. Nagy Zoltán, hatgyermekes édesapa munkáját az elmúlt egy hónapban, amióta újra rácsok mögött van elveszítette, felesége, Janka a sérült nagyfiukkal, aki teljes ellátást igényel és egy pici babával ha akarna sem tudna elmenni dolgozni. Esetükben például elképzelni is nehéz mi lesz velük akkor, ha a családfő börtönben marad, vagy akkor, ha ugyan szabadul, de tétlenül kell néznie a nélkülözést és kifizetni a már nem létező tartalékból 3 millió forintot.

Pesti Srácok

Kiemelt képen: Budaházy Györgyöt elhurcolják a „szocialista rend” őrei 2002 június 4-én, amikor a magyar hazafi több társával együtt lezárta az Erzsébet hidat, hogy felhívják a figyelmet a választási csalásokra és egyben tiltakozzanak a szavazólapok megsemmisítése ellen, követelve a leadott szavazatok újraszámolását / Fotó: MTI / Földi Imre

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Szinte óránként csatlakoznak új támogatók, így kollégáink is kiállnak Budaházyék kegyelme mellett

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük