KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Íme az amerikaiak béketerve Ukrajnáról – avagy így kell nélkülözni minden realitást

Megszületett a nyilatkozat, amely az Egyesült Államok hárompontos békeköveteléseit tartalmazza az orosz-ukrán háború lezárásával kapcsolatban. Mindezt Oksana Markarova, Ukrajna amerikában szolgálatot teljesítő nagykövete tette közzé közösségi oldalán.

A Capitolium közelében tartottak a résztvevők ezzel kapcsolatban egy sajtótájékoztatót, ahol amerikai republikánus és demokrata képviselők között megjelent Viktor Juscsenko, egykori ukrán elnök is.

Meg kell jegyeznünk, hogy olvasva a közzétett, hárompontos feltételsort, meg kell állapítanunk, hogy az minden realitástól távol áll. Vágyvezérelt – lehet mondani, de leginkább arról szól, hogy az Egyesült Államokban olyan politikusok táplálják és tüzelik Ukrajnát, akiknek egyáltalán szándékukban sincs a tűzszünet és a béke megteremtése Ukrajnában.

Íme a megalkotott feltételek, melyek annál is inkább beszédesek, mert a pontok sorai között mindenhol ott szerepelnek az USA érdekei, sőt a 3. pont kifejezetten az Egyesült Államok elvárásait mondja ki, saját szövetségeseivel szemben.

A határozattervezet kimondja, hogy az amerikai képviselőház:

1) újólag megerősíti, hogy az Egyesült Államok politikája az, hogy Ukrajna verje vissza [az Orosz Föderáció] invázióját és állítsa vissza a nemzetközileg elismert 1991-es határait;

2) úgy véli, hogy Ukrajna győzelme után a békét Ukrajna NATO-ba és más euroatlanti intézményekbe való integrációjával kell biztosítani, ami összhangban van az Egyesült Államok hosszú távú politikájával;

3) kijelenti, hogy az Egyesült Államoknak együtt kell működnie szövetségeseivel és partnereivel annak biztosítása érdekében, hogy

  • a) Oroszország jóvátételt fizessen Ukrajnának;
    b) a nemzetközi közösség segítséget nyújtson Ukrajna újjáépítéséhez;
    c) az Orosz Föderáció vezetését vonják felelősségre az agressziós háborúért;
    d) helyreállítsák az igazságszolgáltatást az Oroszország által az invázió során elkövetett bűncselekmények áldozatai számára.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Íme az amerikaiak béketerve Ukrajnáról – avagy így kell nélkülözni minden realitást

  1. Az USA haladéktalanul vonuljon ki Texas és Új-Mexico államból, s adja vissza Mexiconak. Fizessen kártérítést Mexiconak a 150 éves jövedelemkiesés kompenzálására. Az USA fizessen kártérítést Cuba évszázados kifosztásának ellentételezésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük