KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Íme az amerikaiak béketerve Ukrajnáról – avagy így kell nélkülözni minden realitást

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megszületett a nyilatkozat, amely az Egyesült Államok hárompontos békeköveteléseit tartalmazza az orosz-ukrán háború lezárásával kapcsolatban. Mindezt Oksana Markarova, Ukrajna amerikában szolgálatot teljesítő nagykövete tette közzé közösségi oldalán.

A Capitolium közelében tartottak a résztvevők ezzel kapcsolatban egy sajtótájékoztatót, ahol amerikai republikánus és demokrata képviselők között megjelent Viktor Juscsenko, egykori ukrán elnök is.

Meg kell jegyeznünk, hogy olvasva a közzétett, hárompontos feltételsort, meg kell állapítanunk, hogy az minden realitástól távol áll. Vágyvezérelt – lehet mondani, de leginkább arról szól, hogy az Egyesült Államokban olyan politikusok táplálják és tüzelik Ukrajnát, akiknek egyáltalán szándékukban sincs a tűzszünet és a béke megteremtése Ukrajnában.

Íme a megalkotott feltételek, melyek annál is inkább beszédesek, mert a pontok sorai között mindenhol ott szerepelnek az USA érdekei, sőt a 3. pont kifejezetten az Egyesült Államok elvárásait mondja ki, saját szövetségeseivel szemben.

A határozattervezet kimondja, hogy az amerikai képviselőház:

1) újólag megerősíti, hogy az Egyesült Államok politikája az, hogy Ukrajna verje vissza [az Orosz Föderáció] invázióját és állítsa vissza a nemzetközileg elismert 1991-es határait;

2) úgy véli, hogy Ukrajna győzelme után a békét Ukrajna NATO-ba és más euroatlanti intézményekbe való integrációjával kell biztosítani, ami összhangban van az Egyesült Államok hosszú távú politikájával;

3) kijelenti, hogy az Egyesült Államoknak együtt kell működnie szövetségeseivel és partnereivel annak biztosítása érdekében, hogy

  • a) Oroszország jóvátételt fizessen Ukrajnának;
    b) a nemzetközi közösség segítséget nyújtson Ukrajna újjáépítéséhez;
    c) az Orosz Föderáció vezetését vonják felelősségre az agressziós háborúért;
    d) helyreállítsák az igazságszolgáltatást az Oroszország által az invázió során elkövetett bűncselekmények áldozatai számára.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

One thought on “Íme az amerikaiak béketerve Ukrajnáról – avagy így kell nélkülözni minden realitást

  1. Az USA haladéktalanul vonuljon ki Texas és Új-Mexico államból, s adja vissza Mexiconak. Fizessen kártérítést Mexiconak a 150 éves jövedelemkiesés kompenzálására. Az USA fizessen kártérítést Cuba évszázados kifosztásának ellentételezésére.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: