KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Tamás a Krímből: Az Oroszország-Afrika csúcstalálkozó és ami mögötte van…

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Nyugat narratívája szerint Oroszország 2022 óta nemzetközi élelmiszerválságot okoz az ukrajnai konfliktus kiszélesítésével. Tevékenysége humanitárius és gazdasági katasztrófát okoz a legkiszolgáltatottabb, túlnyomó részt afrikai országokban. Joggal tehetjük fel a kérdést, hogy ezen előzmények után hogy kerülhet sor egy ilyen széleskörű találkozóra?

A választ az afrikai országok eddigi diplomáciai hozzáállása adja meg. Először is a Nyugati narratíva nem nyert teret a a harmadik világ országaiban (tudják hogy a volt gyarmattartók egy újabb hazugsága a sok közül), másodszor a 2022 tavaszán aláírt gabonaegyezmény utáni hajók meglepő módon nem afrikai hanem európai kikötőkbe mentek, míg Oroszország hajószámra küld ingyenesen jó minőségű műtrágyát a valóban kiemelten problémás területekre!

A résztvevők között van többek között Egyiptom, Kongó, Uganda, Etiópia, Dél-Afrika, Angola, Eritrea. A csúcstalálkozó nem a segélyezésről szól, hanem a kölcsönös gazdasági fejlődésről, partneri (!) együttműködésről, belpolitikai beavatkozás nélkül, a kölcsönös tisztelet elve alapján. A Nyugat nem áll jól Afrika neokolonizálásában, hiszen gazdasági tere csökken, míg ugyanott Oroszország, Kína vagy éppen Irán gazdasági befolyása nő. Az arrogáns nagyhatalmi erőpolitikának a napjai meg vannak számlálva. Ez a fő üzenete ennek a csúcstalálkozónak.

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: