KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Moszkva kitart Ukrajna semlegesítése mellett – Titkos terveket sző a NATO

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Moszkva arra a következtetésre jutott a NATO államok vilniusi csúcsértekezletén hozott határozatokból, hogy valóra kell váltania Ukrajnával kapcsolatos céljait: Ukrajna nácitlanítását, demilitarizálását és semlegesítését – jelentette a Magyar Békekör tudósítója Alekszander Grusko orosz külügyminiszter-helyettes pénteki sajtónyilatkozata alapján.

Folytatni kell a különleges katonai műveletet, meg kell erősíteni a fegyveres erőket és fejleszteni kell a kapcsolatokat a szövetségesekkel – mondta Grusko az orosz TV 1 csatornának.

A diplomata hangsúlyozta a kapcsolaterősítés fontosságát mindazokkal az országokkal, amelyek visszautasítják a Nyugat uralmát, és készek együttműködni Oroszországgal nemzeti érdekeik alapján.

A sokpólusú világ napjaink realitásává vált. A folyamatot többé már nem lehet visszafordítani, akár akarja a NATO, akár nem – jelentette ki Grusko.

A német Bild pénteken értesülést tett közzé arról, hogy a NATO titkos katonai terveket sző Oroszország ellen. A lap értesülése szerint a 4.400 oldalas titkos anyag orosz támadás feltételezéséből indul ki, és együtt tárgyalja a terrorizmus elleni harccal.

A Bild szerint konkrétan taglalják a NATO kelet-európai szárnyának katonai egységekkel és nehéz fegyverzettel történő megerősítését. Németországnak kulcsszerepet szánnak, és logisztikai központtá változtatják.

A NATO európai főparancsnokát (a tisztséget jelenleg Christopher Cavoli amerikai tábornok tölti be) olyan hatalommal ruháznák fel, hogy a NATO szövetségesekkel való egyeztetés nélkül is döntéseket hozhatna róluk, nevezetesen fegyveres erőik bevetéséről az általa megjelölt ellenséggel szemben.

A volt szocialista országokban állomásozó NATO-csapatok létszámát nem csak 300 ezer főre emelnék, hanem közvetlen nyugati katonai gyámság alá vonnák őket. Litvánia gazdája Németország volna, Lettországé Kanada, Észtországot a britek kapnák, Romániát a franciák, Lengyelországot pedig az USA.

Nem tudni, ki kapná Magyarországot – jegyezte meg tudósítónk.

Tervezik egy második szárazföldi parancsnokság felállítását, Izmir után Wiesbadenben – írja a Bild.

Bővíteni akarják a nehézfegyverzettel felszerelt egységeket, erősíteni a légelhárítást és növelni a tüzérségi és nagy hatótávolságú rakéta készleteket.

 

Moszkva, Brüsszel, 2023. július 14. péntek (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt kép: SERGEY DOLZHENKO | Forrás: EPA

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: