KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szlovák külügyminiszter Orbánnak és Putyin „Kárpát-medencei szövetségeseinek”: Húzzatok a f*szba!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Felvidéket magyarul kiíró Rastisláv Kácernél úgy tűnik, végleg elgurult a gyógyszer. Mindenesetre a magánprofilján megosztott bejegyzés kétezer lájkot kapott.

Úgy tűnik, konszolidáció helyett egyre inkább durvul az a diplomáciai üzengetés, amelyet a szlovák külügyminiszter kezdett el két héttel ezelőtt. Rastisláv Kácer arról beszélt, hogy Magyarországnak területi igényei lehetnek Szlovákiával szemben, majd nem volt hajlandó bocsánatot kérni a feltételezésért.

Kedden Németh Zsolt psziciháterhez küldte Kácert, ennek ellenére jött az egészen elképesztő újabb kiborulás.

A tárcavezető útban londoni hivatalos látogatására arról posztolt, „Putyin Kárpát-medencei szövetségeseinek” csak azt tudja üzenni, „Иди на хуй”, azaz „húzzanak a f###ba” esetleg „b###k meg”, írja a ma7.sk.

Bár hivatalos miniszteri oldalára nem osztotta meg a bejegyzést, magánprofilján több mint kétezer lájkot kapott a szöveg.

A felvidéki portál értékelése szerint Kácer a nyugati mainstream narratíváját mondja fel. Orbán Viktor magyar kormányfő mellett Robert Fico is megkapja a magáét, amikor a tárcavezető azzal érvel, Szlovákia „ezer éve” a nyugati közösség része, és nem szeretné, ha Szlovákiában „úgy csinálnánk mint Orbán” Magyarországon.

Káčer számos bekezdést szán Putyin „Kárpát-medencei szövetségesére” is.

. Megemlíti például, hogy a magyar miniszterelnök hétvégi évértékelőjében arról beszélt, egyedül Magyarország látja másként a békéhez vezető utat EU-ban és a NATO-ban.

Putyin kollaboránsainak, különösen a mieinknek a Kárpát-medencében és a Felvidéken (az eredetiben is így szerepel -a szerk. megj.), akik Ukrajna elpusztítása árán képzelik el a békét, csak azt tudom mondani, Иди на хуй! – írja zárásul.

Ez a magyarul nagyjából Húzz a f##ba-nak fordítható ukrán kifejezés akkor tett szert globális ismertségre, mikor a háború elején a Kígyó-szigeteken állomásozó ukrán helyőrség katonái ezzel küldték melegebb éghajlatra az őket fenyegető orosz hadihajót, emlékeztet a ma7.sk.

Mandiner

Kiemelt kép: Kiemelt kép: Rastislav Kácer / TASR

 

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: