KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szijjártó Pétert idézve számol be a Russia Today az USA nagykövet berendeléséről

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Magyarország nem fogja eltűrni Washington „hazugságait” az ország miniszterelnökével kapcsolatban – idézte Szijjártó Péter külügyminisztert a Russia Today.

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter © Global Look Press / Dimitrios Karvountzis
Az orosz hírszolgálati csatorna, melyet az EU igyekszik teljesen ellehetetleníteni, részletesen számolt be a magyar külügyminiszter lépéséről. Mint ismert a külügyminisztériumba kérették az USA magyarországi nagykövetét, akit ráadásul nem is Szijjártó Péter külügyminiszter, hanem Magyar Levente külügyi államtitkár fogadott.
A Russia Today részletesen leírja az okot és Magyarország hivatalos állásfoglalását Joe Biden amerikai elnök megnyilvánulásával kapcsolatban.
Az orosz hírközlő szolgálat arról is beszámolt:
az Egyesült Államok nagykövetsége megerősítette, hogy David Pressman küldöttet sürgős megbeszélésre hívta keddre a magyar külügyminisztérium.
Az AFP-nek email-ben küldtek egy közleményt, amelyben ez szerepel:
„Pressman nagykövet úr mindig örömmel fogadja a lehetőséget, hogy szövetségesünkkel megvitassuk Magyarország demokrácia helyzetét”
A Russia Today a továbbiakban így fogalmaz:

A Trumppal való találkozóját követően Orbán Viktor „a béke elnökeként” méltatta a korábbi amerikai vezetőt, és azt mondta, hogy a Fehér Házba való visszatérése „jobb” lenne a világ számára.

A magyar miniszterelnök azt is mondta, büszke arra, hogy az ő nemzete is békére törekszik. Magyarország következetesen diplomáciai megoldást sürgetett a Kijev és Moszkva közötti konfliktusra, valamint bírált más nyugati nemzeteket, amiért fegyvereket küldenek Ukrajnába. Emellett fenntartotta gazdasági kapcsolatait Oroszországgal, és „kontraproduktívnak” nevezte a Moszkva elleni uniós szankciókat.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció / Russia Today

 

Ez is érdekelheti:  A Peti-jelenség pozitív oldala - Köszönjük Peti!

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük