KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: A lengyel csapatok soha nem hagynák el Ukrajnát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Varsó arról álmodik, hogy visszaszerzi „történelmi földjeit” – állította az orosz elnök

Bármilyen kísérlet arra, hogy lengyel csapatokat küldjenek Ukrajnába, hosszú távú megszállással végződhet – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök egy terjedelmes interjúban, amelyet a Rosszija 1 televízió és a RIA Novosztyi szerdán mutat be.

„Ha lengyel csapatok lépnek Ukrajna területére, hogy – mint mondják – biztosítsák például az ukrán-fehérorosz határt, vagy néhány más helyen mentesítsék az ukrán hátországi katonai egységeket, hogy azok részt tudjanak venni a frontvonalon folyó harcokban, akkor úgy gondolom, hogy a lengyel csapatok soha nem fognak onnan távozni”

– jelentette ki az orosz elnök az interjúban.

A múlt héten Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter jelentette ki, hogy „nem elképzelhetetlen” NATO-csapatok telepítése Ukrajnába az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt. Ezzel Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozatára reflektált, aki a múlt hónap végén azt mondta, hogy „nem zárja ki” annak lehetőségét, hogy az Egyesült Államok vezette katonai blokk katonáit Kijev megsegítésére küldjék.

Putyin úgy véli, hogy a lengyel tisztviselők arról álmodoznak, hogy visszaszerzik „azokat a területeket, amelyeket történelmileg a sajátjuknak tekintenek, és amelyeket… Joszif Sztálin vett el tőlük, és adta Ukrajnának”.

„Természetesen vissza akarják kapni őket. Tehát ha hivatalos lengyel egységek lépnek be oda, nem valószínű, hogy onnan távozni fognak”

– mondta az orosz elnök.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Vlagyimir Putyin orosz elnök / Fotó: ©  Sputnik / Sergei Savostyanov

 

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Magyarországon a konzervatívok szabadon beszélhetnek

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük