KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szijjártó Péterrel készített interjút a Russia Today televízió

Interjút készített a magyar külügyminiszterrel a Russia Today televízió vasárnap. Szíjjártó Péter az interjúban elmondta, hogy meglehetősen keserűek a tapasztalatok az EU-s vakcinabeszerzéssel kapcsolatban, mivel Brüsszel nem tudta biztosítani a folyamatos vakcinaellátást, ezért Magyarországnak máshonnan kellett beszereznie a szükséges oltóanyagot.

Arról is beszámolt, hogy pénteken ő is megkapta a koronavírus elleni védőoltás első adagját, ami Sputnik V vakcinával történt.

Sem az oltás alatt, sem utána nem éreztem semmit. Az első adagot péntek este kaptam, így elmondhatom, hogy ez eddig minden rendben van.

Szijjártó Péter megjegyezte, hogy Magyarország körülbelül 700 000 további Sputnik V adagot fog kapni a következő két hétben.

A beszélgetés során a külügyminiszter rámutatott arra, hogy a magyar kormány azon döntése, hogy nem várnak a brüsszeli oltóanyag beszerzésére és inkább Oroszországból és Kínából is vásárolnak vakcinát, lehetővé tette azt, hogy Magyarországon nagyobb ütemben haladjon az oltási program.

„Több mint 1,5 millió magyar embert oltottak már be, ami nem lett volna lehetséges, ha nem döntünk úgy, hogy keletről is vásárolunk oltóanyagot. Az vakcinabeszerzés nem ideológiai, hanem életmentési kérdése ” – mondta Szijjártó Péter.

Körülbelül 700 000-en kapták meg az első adag keleti vakcinát, így könnyen kiszámítható, hogy mennyivel rosszabb lenne a helyzetünk, ha nem vásárolunk kínai és orosz oltásokat.

A Szíjjártó Péterrel készült teljes interjút a külügyminiszter közösségi oldalán osztotta meg:

Forrás: RT és Szijjártó Péter közösségi oldala

Kiemelt kép: FÁJL FOTÓK. © Reuters / Dado Ruvic; © Reuters / Gleb Garanich

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük