KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szijjártó: El kell hagyni a nagyképű brüsszeli hozzáállást, máskülönben hasonló kudarc fog érni minket, mint amikor elvesztettük az Egyesült Királyságot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szijjártó Péter közösségi posztban hívta fel az EU figyelmét arra, hogy amennyiben nem gyorsítják a nyugat-balkáni országok eu-s csatlakozásának menetét, akkor bizony több kellemetlen meglepetés is érheti a tagállamokat – utalva ezzel az Nagy Britannia kilépésére.

Szijjártó Péter bejegyzése:

Ideje észrevenni, hogy az Európai Uniónak most sokkal nagyobb szüksége van a Nyugat-Balkánra, mint adott esetben a nyugat-balkáni országoknak az uniós tagságra…

Amikor össze szoktunk jönni európai uniós külügyminiszterek, akkor sokan panaszkodnak arra, hogy más globális politikai szereplők milyen befolyásra akarnak szert tenni a Nyugat-Balkánon. Valójában a helyzet azonban úgy fest, hogy egyelőre még mi vagyunk előnyben.

A nyugat-balkáni országok és társadalmak ma még inkább pártolják az európai uniós integrációt, mint más irányokat, azonban nem tudjuk, hogy ez holnap is így lesz-e. Nem tudhatjuk azt sem, hogy a csalódásnak mekkora foka fog odavezetni, hogy adott esetben már nem az európai út lesz a legnépszerűbb irány ezekben a társadalmakban.

Ma itt vannak velünk Brüsszelben a nyugat-balkáni országok külügyminiszterei és amennyiben nem tudjuk felgyorsítani a bővítési folyamatokat, akkor egy történelmi jelentőségű kudarc kapujában állunk. El kell hagyni a nagyképű brüsszeli hozzáállást, máskülönben hasonló kudarc fog érni minket, mint amikor elvesztettük az Egyesült Királyságot.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ilaria Salis, az olasz kommunista terrorista ügye önmagában elég indokot szolgáltat arra, hogy elgondolkozzunk az EU-tagságunkon

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük