TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szijjártó: egy háborúban álló ország NATO-csatlakozása nem kerülhet napirendre

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna NATO-csatlakozásának kérdését nem kellene megvitatni a szövetség júliusi csúcstalálkozóján – jelentette ki Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a NATO külügyminisztereinek oslói találkozója után.

“Egy háborúban álló ország NATO-csatlakozása nem kerülhet napirendre. Azt hiszem, zárt körökben egyetértés van abban, hogy egy hadviselő országot nem lehet felvenni a NATO-ba”

– mondta a magyar diplomata.

Sürgette, hogy ne tévesszék meg az ukránokat, és menetrendről sem lehet beszélni egy konfliktusban álló ország csatlakozásáról.

“Lehet kertelni, lehet hitegetni az ukránokat, hogy a csúcstalálkozón kapnak valamilyen tagsági menetrendet a csatlakozásra, de ez nem lenne tisztességes az ukránokkal szemben. Nem lehet olyan illúziókat kelteni, amelyek nyilvánvalóan nem fognak megvalósulni”

– mondta Szijjártó.

https://www.facebook.com/watch/?v=807262964183001

A miniszter hangsúlyozta: Budapest elfogadhatatlannak tartja, hogy az ukrán hadsereg a NATO zászlaja alatt gyakoroljon, mert a szövetségnek kerülnie kell a közvetlen konfrontációt Oroszországgal. Ugyanakkor megkérdőjelezhetetlennek nevezte a katonai egészségügyi szakemberek képzését.

Szijjártó Péter sajtótájékoztatója teljes terjedelmében itt megtekinthető:

Ez is érdekelheti:  A Russia Today Orbán Viktor Hír Tv-nek adott interjúját így szemlézte

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Szijjártó: egy háborúban álló ország NATO-csatlakozása nem kerülhet napirendre

  1. Ha első lépésként a háborúban álló Ukrajna felvehető a NATO-ba, akkor talán érdemes lehetne TISZTÁZNI, hogy hány háborúban álló ország a NATO csatlakozással mutatná magát erősebbnek a valóságosnál ?? És hány ilyen államot tudna a NATO kisegíteni, megvédeni ?? Egészen addig, amíg csak a NATO lesz, és vele szemben az oroszok és Kína ??

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük