KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szijjártó: Az orosz külügyminisztérium nyújtott segítséget az Almatiban ragadt magyar állampolgárok evakuálásában

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz külügyminisztérium nyújtott segítséget az Almatiban ragadt magyar állampolgárok evakuálásában – adott tájékoztatást Szijjártó Péter külügyminiszter ma reggeli közösségi bejegyzésében.

Szijjártó Péter nem sokkal ezelőtt számolt be arról, hogy az orosz védelmi minisztérium evakuációs repülőgépe az imént szállt fel Almati – kereskedelmi forgalom előtt még mindig lezárt – repülőteréről, fedélzetén hat magyar személlyel illetve családtagjaikkal. (A hetedik magyar, aki kettős állampolgár, végül mégsem élt a felajánlott lehetőséggel.)

Szijjártó Péter teljes bejegyzése:
A tegnapi napon Szergej Lavrovval folytatott megbeszélésnek megfelelően az orosz külügyminisztérium segítséget nyújtott az Almatiban ragadt magyar állampolgárok evakuálásában.
Az orosz védelmi minisztérium evakuációs repülőgépe az imént szállt fel Almati – kereskedelmi forgalom előtt még mindig lezárt – repülőteréről, fedélzetén hat magyar személlyel illetve családtagjaikkal. (A hetedik magyar, aki kettős állampolgár, végül mégsem élt a felajánlott lehetőséggel.)
Az oroszországi leszállást követően a Magyar Honvédség egyik repülőgépe szállítja haza az evakuált személyeket.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: