TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szerbia nem szankcionál, az orosz tv adásokat is visszaállították

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Telekom Srbija szerb közszolgálati műsorszolgáltató visszaállította kábelcsomagjába az RT és RTD orosz hír- és dokumentumfilm csatornákat – jelentette be pénteken az RT.

A magántulajdonban lévő SBB azonban letiltotta az orosz csatornákat annak ellenére, hogy megvannak a technikai lehetőségei a sugárzás folytatásához – mondta Sasha Savicevic, az RT európai és afrikai terjesztésért felelős vezetője.

Az orosz csatornák működése megszűnt Szerbiában, amikor az EU blokkolta azok jelét a Moszkva elleni szankciócsomag részeként, megtorlásul az ukrajnai invázió miatt. A szerb tisztviselők elítélték az eljárást és ígéretet tettek arra, hogy Szerbia nem csatlakozik ehhez az EU-s döntéshez.

Ennek ellenére napokig nem volt elérhető több program a Telekom Srbija előfizetői számára, mert a francia Eutelsat műholdszolgáltató leállította a közvetítést. A szerb műsorszolgáltató azonban ismét sugározza az orosz csatornákat, miután megtalálta a technikai megoldást a korlátozás megkerülésére.

Kiemelt kép: illusztráció

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Giorgia Meloni: a jobboldalt nem tudták megállítani

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük