VEGYI FEGYVERT VETETTEK BE AZ UKRÁNOK

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az orosz minisztérium reagálása a zaporizzsjai atomerőműben történt incidenssel kapcsolatban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője, Igor Konasenkov vezérőrnagy péntek reggel hivatalos közleményt adott ki az ukrajnai zaporizzsjai atomerőműben aznap korábban történt lövöldözésről és tűzesetről – számol be az RT News.

Tegnap este a kijevi rezsim egy provokációt próbált végrehajtani az állomást körülvevő területen

– jelentette be, és azt állította, hogy a területen járőröző orosz csapatokat egy ukrán szabotázscsoport támadta meg.

A szóvivő szerint az ukrán erők helyi idő szerint hajnali 2 órakor támadtak orosz katonákra és tüzet nyitva rájuk az erőmű melletti kiképző létesítményből.

Az orosz járőr egység megsemmisítette a csoport lőállásait és a szabotőrök visszavonulásuk közben felgyújtották a kiképző létesítményt – mondta Konasenkov. A tüzet az Ukrán Sürgősségi Szolgálat tűzoltói oltották el. „ A provokáció pillanatában egyetlen alkalmazott sem tartózkodott a létesítményben ” – jegyezte meg.

Az orosz védelmi minisztérium kijelentésére reagálva Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tagadta a provokációs vádakat, és az orosz erőket vádolta meg a támadással.

A közeli Energodar város polgármestere eredetileg arról számolt be, hogy a tüzet orosz lövöldözés okozta és a lángok magára az erőműre is átterjedtek, de a Sürgősségi Szolgálat ezt cáfolta.

Kiemelt képen: a Zaporizhzsja atomerőmű képe látható az ukrajnai Zaporizhzsja területén 2022. március 4-én a helyszín körüli összecsapásokat követő tűz idején. © Getty Images / Zaporizhzhia Nuclear Power Plant

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: