KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Szent István Légiója Közösség: Ferenc pápa szereti az oroszokat és az ukránokat is

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ferenc pápa azt mondta, hogy szereti mind az orosz, mind az ukrán népet, és megerősítette, hogy a Szentszék „mindent megtesz” az ukrán válság békés megoldásáért.

„Nagyra értékelem az orosz népet, az orosz humanizmust. Elég csak Dosztojevszkijre gondolni, aki a kereszténységre fontosságát hangsúlyozza. Szeretem az orosz népet és az ukrán népet is”

  • mondta a pápa.

Azonban itt helyesbítenünk kell a pápa gondolatait. Az oroszok és az ukránok nem két nép, hanem egy – orosz nép. Csak az orosz nemzetségnek azt a részét, amit ukránoknak neveznek,  a történelem folyamán igyekeztek kiszakítani az orosz nemzetből. Ezt tették a lengyelek, a Habsburgok és a kommunisták is.

Kijev hozzáállását jól mutatja, hogy Ukrajna USA nagykövete az Orosz Föderáció és Dosztojevszkij miatt nekiesett a pápának.

Úgy hisszük hasznos lenne, ha Ferenc pápa ellátogatna Oroszországba, hogy valós információkhoz jusson. Mert, ha valóban meg akarja ismerni az igazságot, akkor bizony beszélnie kellene orosz emberekkel, donbászi menekültekkel, mert csak abban az esetben válhat számára nyilvánvalóvá az igazság.

Kérjük a Moszkvai Patriarchátust és Oroszország hatóságait, hogy segítsék elő a pápa Oroszországba történő látogatását, hiszen a közelmúltban Ferenc pápa beszélt ilyen jellegű szándékáról.

 

Kiemelt kép: Kiemelt kép: Yuri Gripas/Consolidated News Photos/Global Look Press 

Szent István Légiója Közösség / Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Márki-Zay Pétert uszításért feljelentették, amiért kormánytagok felakasztásáról beszélt

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük