KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Századvég: mélyponton Márki-Zay Péter lakossági megítélése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy hónappal az országgyűlési választások előtt mélypontra került a baloldal kormányfőjelöltjének népszerűsége, a megkérdezettek 68 százaléka kedvezőtlen véleménnyel van Márki-Zay Péterről – derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb felmérésének összefoglalójából, amelyet hétfőn juttattak el az MTI-hez.

Azt írták, a közvélemény-kutatás a politikai szempontból aktív magyarok körében vizsgálta Márki-Zay Péter választói megítélésének alakulását.

A kutatás alapján megállapítható, hogy februárról márciusra 62-ről 68 százalékra nőtt a Márki-Zay Péterről negatív véleményt megfogalmazók aránya, míg a politikust kedvelők tábora 33-ról 29 százalékra csökkent – írták.

Hozzátették: fontos hangsúlyozni, hogy Márki-Zay Péter népszerűsége folyamatosan zuhan, amióta a baloldali erők miniszterelnök-jelöltjévé vált, 2021 októberéhez viszonyítva az őt elutasítók aránya összesen 21 százalékponttal, 47-ről 68 százalékra nőtt.

Felhívták a figyelmet arra, egy-egy politikai közösségen belül nélkülözhetetlen, hogy a kormányfőjelölt integratív személyiség legyen, aki a választási felkészülés folyamatában képes egységbe kovácsolni a megszólítani kívánt tábort.

Ehhez képest Márki-Zay Péter személye és politikája az ellenzéki összefogás szimpatizánsai, illetve a – politikai önbesorolás tekintetében – magukat baloldalinak vallók körében is megosztó. Kijelenthető ugyanis, hogy az ellenzéki összefogás szavazóinak 16 százaléka, illetve a magukra baloldaliként tekintő megkérdezettek 26 százaléka sem kedveli a balliberális miniszterelnök-jelöltet – írták.

A Századvég felmérése szerint az önbesorolásuk szerint középen állók többsége (54 százaléka) szintén negatívan vélekedik Márki-Zay Péterről, ezzel szemben 40 százalékuk kedvező véleményt fogalmazott meg a politikusról.

Kiemelték, hogy a pártszimpátiájukban bizonytalan, de politikai szempontból aktív bázist sem sikerült Márki-Zay Péternek hatékonyan megszólítania: a bizonytalan szavazók mindössze 12 százaléka kedveli a baloldali listavezetőt, ezzel szemben közel háromnegyedük (73 százalékuk) kedvezőtlen véleménnyel van róla – olvasható az elemzésben.

A Századvég érdekességként említette, hogy az elmúlt időszakban a balliberális kormányfőjelölt népszerűségének zuhanása Budapesten is folytatódott.

Ez is érdekelheti:  Kocsis Máté: Sem a jólét, sem a béke nem garantált a mostani brüsszeli vezetés mellett

Míg 2022 januárjában a fővárosi válaszadók 52 százaléka elutasította, 42 százaléka pedig kedvelte Márki-Zay Pétert, addig a legújabb közvélemény-kutatási adatok tanúsága szerint a budapestiek 61 százaléka negatívan, 37 százaléka pozitívan nyilatkozott róla. Másképpen fogalmazva: a januári adatokhoz viszonyítva 9 százalékponttal nőtt a hódmezővásárhelyi polgármesterről negatív véleményt megfogalmazó fővárosiak aránya – olvasható a Századvég elemzésében.

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük