KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Századvég: a magyarok többsége szerint Orbán Viktor erős vezető, aki képes megőrizni az ország biztonságát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A magyarok többsége szerint Orbán Viktor jelenlegi miniszterelnök alkalmasabb Magyarország biztonságának megőrzésére, mint Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt – derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb kutatásából, amelyet szerdán juttattak el az MTI-hez.

A márciusban ezer ember megkérdezésével készült felmérésben arra voltak kíváncsiak, hogy az ukrajnai háború kapcsán a magyarok Orbán Viktort vagy a balliberális pártok miniszterelnök-jelöltjét, Márki-Zay Pétert tartják-e alkalmasabbnak Magyarország biztonságának szavatolására, valamint a konfliktus negatív gazdasági hatásainak enyhítésére.

A kutatás szerint a magyarok 66 százaléka úgy véli, hogy Orbán Viktor az erősebb vezető Magyarország biztonságának a megőrzése szempontjából, ezzel szemben 25 százalékuk szerint ez inkább Márki-Zay Péterről mondható el.

A megkérdezettek 65 százaléka úgy gondolja, hogy a jelenlegi miniszterelnök erősebb, megfelelőbb vezető a gazdaság védelmére, valamint az áremelkedés megakadályozására, mint a baloldal kormányfőjelöltje, ugyanakkor a válaszadók 27 százaléka Márki-Zayt ítéli alkalmasabbnak a fegyveres konfliktus Magyarországot érintő gazdasági hatásainak enyhítésére – derül ki a kutatásból.

Az eredmények alapján a megkérdezettek 64 százaléka szerint a családja összességében Orbán Viktor kormányzása alatt lenne nagyobb biztonságban, míg 27 százalékuk Márki-Zay Péter vezetése mellett érezné nagyobb biztonságban családtagjait.

A kutatásban azt is megkérdezték, mennyire elégedett a lakosság az orosz-ukrán konfliktus kormányzati kezelésével, és megállapították, hogy társadalmi elégedettség övezi Orbán Viktor orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatos politikáját: a magyarok több mint kétharmada (68 százaléka) ért egyet azzal, ahogyan a jelenlegi kormányfő a fegyveres konfliktus következtében kialakult helyzetet kezelte, azonban 27 százalékuk elégedetlenségét fejezte ki ebben a kérdésben.

Kiemelt képen Orbán Viktor miniszterelnök (képernyőkép)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: