KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Svédország NATO-csatlakozása árt az európai biztonságnak

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A magyar országgyűlés hétfőn kezdődő tavaszi ülésszakán arra készül, hogy a kormány kezdeményezésére megszavazza Svédország csatlakozását a NATO-hoz. Nem kétséges, hogy a kormánypárti többséggel együtt igennel szavaz majd rá a liberális-szocialista ellenzék is.

Svédország NATO-felvétele a NATO egyoldalú biztonságát szolgálja, szemben áll az európai nemzetek kollektív biztonsághoz fűződő érdekével, árt Európa biztonságának. Terjeszkedésével Oroszország biztonságának kárára a NATO semmibe veszi a 2021. decemberben Washington és Brüsszel elé terjesztett orosz biztonsági igényeket. Ez az orosz felet nyilvánvalóan ellenlépésekre készteti – tartja a Magyar Békekör.

„Történelmi tévedés, hogy a két ország feladta semlegességét egy ellene irányuló feltételezett, de semmivel sem alátámasztott orosz katonai fenyegetés miatt, ahelyett, hogy érdekeltségét nyilvánította volna Ukrajna semlegessége iránt” – vélekedett a Magyar Békekör elnöke.

„Sajnálom, hogy a magyar elit engedett a NATO nyomásának, és annak ellenére hozzájárult Svédország felvételéhez, hogy hazánknak is ahhoz fűződik érdeke, hogy megszűnjön a háborús góc a szomszédban, Ukrajna semlegessé váljék, mi pedig jó viszonyban élhessünk Kelettel és Nyugattal egyaránt” – jelentette ki Simó Endre, aki mindazonáltal fontosnak tartja, hogy a magyar kormány nem mondott le törekvéséről, hogy meggyőzze szövetségeseit a béke szükségességéről.

 

Budapest, 2024. február 26. hétfő (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Ez is érdekelheti:  Csak egy alpolgármester fogadta a Kínába érkező német kancellárt (videó)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük