KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az RMDSZ-es szenátor a román miniszterelnök arcába mondta: Székelyföld volt, van és lesz

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az 1764-es madéfalvi vérengzésnek emléket állító Siculicidium emlékműnél látta vendégül szombaton Tánczos Barna RMDSZ-es szenátor a Szociáldemokrata Párt (PSD) székelyföldi kampányrendezvényein részt vevő Marcel Ciolacu román miniszterelnököt, akinek – a Székelyföld létét tagadó pénteki kijelentésére reagálva – leszögezte: „Székelyföld volt, van és lesz”.

Az erdélyi Krónika hírportál beszámolója alapján az RMDSZ Hargita megyei törvényhozója azzal indokolta Ciolacu meghívását, hogy a kormányfő pénteken Marosvásárhelyen, egy toleranciáról szóló beszédében egy „félresikerült mondattal” azt állította, hogy Székelyföld soha nem fog létezni.

 „Ennek az apropóján hívtam meg, és köszönöm a miniszterelnök úrnak, hogy elfogadta a meghívásomat. Beszélhettünk arról, hogy Székelyföld létezett, létezik és létezni fog”

– fogalmazott videós bejelentkezésében a székelyföldi szenátor.

Tánczos Barna jelezte, hogy szót ejtettek az autonómiáról is, amelyért a székelyek annyit küzdöttek, és amit éppen Madéfalván veszítettek el.

Ez is érdekelheti:  Durva lehűlés jön, húsz fokot is visszaeshet a hőmérséklet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Az RMDSZ-es szenátor a román miniszterelnök arcába mondta: Székelyföld volt, van és lesz

  1. AZ BESZÉL AKINEK A HÁZA ÉG .ROMÁNIA EGY MESTERSÉGESEN NYELVÉBEN ÉS TUDATÁBAN ILLETVE TERULETBEN KIVULRŐL ÖSSZEHORDOTT TÁKOLMÁNY.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük