KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Súlyos áramkimaradásokról számoltak be Ukrajnában az orosz csapások után (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A támadás súlyosan megrongálta a Dnyepr Vízerőművet Zaporozsje régió Kijev által ellenőrzött részén

Az orosz hadsereg az éjszaka folyamán erőteljes légi- és rakétacsapásokat mért az ukrán energetikai infrastruktúrára. A moszkvai védelmi minisztérium egyelőre nem kommentálta az állításokat.

A helyszíni jelentések szerint ez volt a hónapok óta a legerőteljesebb támadás. Az Ukrhydroenergo szerint az egyik orosz rakétacsapás a Dnepr vízerőművet (HPP) vette célba az ukrán ellenőrzésű Zaporozsje városában. A vállalat közölte, hogy a létesítményt találat érte, és tűz ütött ki a helyszínen.

A közösségi médiában terjedő felvételek sorra mutatják a kialakult tűzvészt a Dnepr HPP melletti gáton.

German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter pénteken a Facebookon közzétett bejegyzésében azt állította, hogy Oroszország célja “nemcsak a károkozás, hanem az, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ismét megpróbálja az ország energiarendszerének nagymértékű üzemzavarát előidézni”.

“Sajnos, különböző régiókban keletkeztek károk az energiatermelő létesítményekben, az átviteli és elosztó rendszerekben, amelyek kihatnak a működésre, “

– írta, hozzátéve, hogy az oroszországi Zaporozsjei Atomerőművel összeköttetésben álló egyik távvezeték is elszakadt.

Eközben az ország más részeiről is tömeges áramkimaradásokat jelentettek, többek között Harkov, Odessza, Dnyepropetrovszk, Vinnicza, Lviv, Ivano-Frankivszk és Nyikolajev régiókból. Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Moszkva több mint 60 drónt és csaknem 90 különböző típusú rakétát vetett be a légitámadásban.

Igor Terehov, Harkov polgármestere elmondta, hogy a városban 15 robbanás történt, és a vízellátással kapcsolatos problémákról is beszámolt, miközben a közlekedési lámpák és az elektromos közlekedés teljesen leállt a városban.

Oleg Kiper, az odesszai régió vezetője elmondta, hogy az orosz csapások miatt mintegy 53 000 ember maradt áram nélkül, és jelenleg is dolgoznak a károk helyreállításán.

Mihail Sheremet orosz parlamenti képviselő a legutóbbi csapásokat kommentálva kijelentette, hogy azok válaszul történtek az orosz civilek elleni ukrán támadásokra, amelyek Belgorodban és más határ menti területeken történtek, és amelyek több tucat civil halálát okozták.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Brüsszel szintet lépett. Ha valaki kiáll a béke mellett, azt egyszerűen betiltják

Moszkva 2022 őszén kezdte el célba venni az ukrán energetikai infrastruktúrát, megtorlásul a stratégiai fontosságú krími híd októberi bombázására. Bár Kijev kezdetben tagadta a felelősséget, később azt állította, hogy a támadás célja az orosz logisztika meggyengítése volt.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Dnyepr Vízerőmű Zaporozsjéban / Fotó: Ukrán Ügyészség / Telegram

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük