KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Stoffán György: Hazudozás, terelés, ködösítés… avagy, mi van a kegyelmi ügy mögött?

A magyar politikai élet, a társadalom és a pártok egyszerre állítottak ki saját magukról, nem kifejezetten hízelgő bizonyítványt a Novák Katalint tőrbe csaló, hazudozásra épülő, és Novák sajtóval szembeni cinizmusa miatt végzetessé vált ügyben és azt követően. Ez az ügy magával rántotta Varga Juditot is, aki a már említett cinizmus másik áldozataként volt kénytelen lemondani.

A társadalom nagyobbik fele pedig, mintha a sokat emlegetett chipet már bele is ültették volna, kórusban gyűlölködik mind a jobb, mind a baloldalon. A botrány koronáját Magyar Péter, Varga Judit volt férje tette föl a Partizánnak adott interjúval, amelyben őszintén és igen komolyan vehetően mondta el véleményét a magyarországi politikai helyzetről és arról a közel sem etikus gazdasági és politikai elitről, amely a háttérből úgy irányítja a hazai politikát és a pártban gondolkodók agyát, mint egykor a szicíliai maffia. Magyar Péter olyan összefonódásokra és hálózatra világított rá, amelyet eddig csak suttogva emlegetett a gondolkodni képes polgár akár a jobb, akár a baloldalon. Magyar Pétert viszont, azonnal árulónak kiáltotta ki a szemellenzős tömeg, noha ő az egyetlen, aki ebben a kavalkádban el merte mondani a cirkusz hátterét. Miért a partizánban? Ezt nem nehéz megindokolni azután, hogy a kegyelmet kapott Kónya Endre, zabolai lakos tényfeltáró levelét a nemzeti oldal teljhatalmú cenzora levétette az általa dotált internetes oldalakról…

A történet furcsasága már a kezdetektől látható volt. Ugyanis, nem lehet tudni a mai napig, hogy kinek állt érdekében a kegyelmi döntést – számos csúsztatással – nyilvánosságra hozni. Azt sem lehet tudni, hogy miért kezdték vizsgálni már a lemondás előtt napokkal egy új, lehetséges államelnök személyének népszerűségét. Az is titok, hogy Novák Katalin miért nem indokolta meg a kegyelmi döntést, hiszen azt nem tiltja senki(?) és semmilyen törvény, hogy őszintén, a köznyugalom érdekében elmondja érveit. Kónya Endre levelében ugyan elmondja a bírósági tárgyalások történéseit, de vannak fehér foltok, amelyekről ő maga sem beszél.

A köznép a baloldalt kárhoztatja, és azt gondolja, hogy a baloldal, meg a liberálisok lassan lefejezik a kormányt… noha, ez az ügy nem a baloldal ügye, nem a baloldal kénye és kedve szerint alakul, hanem – mint Magyar Péter szavaiból kiderült –, a Fideszen belüli háborúskodás eredménye. Ennek a belső feszültségnek a jelei már egy éve is láthatóak voltak, amikor különböző intézmények vezetőit indoklás nélkül eltávolították, majd pedig, minden munkatársát szakmányban elbocsájtották, helyükre, arra alkalmatlan, de szolgalelkű és idegen érzelmű embereket ültettek. A legfelsőbb körökben is hasonló szekértáborok feszülnek egymásnak, ami azért nem jó, mert a társadalom érzi, hogy nincs rendben valami, és mert biztosat nem tud, a városi legendákkal gyengíti a kormányba vetett hitet és bizalmat, amely Novák Katalin lemond(at)ásával, végleg kritikus állapotba került.

Ez is érdekelheti:  Kiütést mértek Karikó Katalin vakcinájára Amerikában

Ha ez az anyagiakért folyó kapzsi harc tovább tart, annak súlyos következményei lesznek az egész országra, az eddig elért eredményekre és a megmaradt nemzeti függetlenségre nézve. Két rendkívül fontos választás előtt egy ilyen botrány nagymértékben árt, de az össze-visszahazudozás és a médiára nézve diktatórikus központi irányítás is – mert primitíven átlátszó –, sokat elárul a kezelhetetlen és sok korábbi jó tanáccsal ellentétben egyre cinikusabb és lekezelő magatartás központi elvárása miatt.

Ha sorba vesszük a történéseket és az erre válaszként kialakult reakciókat, akkor végig követhető, hogy megtervezett akcióról van szó, és nem a baloldalon kell keresni ennek a káosznak az elindítóit, levezénylőit…

 

1./ Kiderül, hogy Novák Katalin kegyelmet adott „egy pedofilnak”.

a./ Erre jogos a felháborodás és Novák lemondásának követelése, Novákban csalódnak az emberek.

2./ Novákot megkérdezik, hogy miért adott kegyelmet egy pedofilnak.

b./ Novák kitérő, cinikus, hagyományokra hivatkozó választ ad, de a kérdés megválaszolatlan marad.

3./ Megjelenik Kónya Endre kegyelemben részesített zabolai polgár levele.

c./ A nép most Novák mellé áll, és elítéli azokat, akik Novák lemondását követelték, és a nép számára már mindenki baloldali, aki nem védi az elnök asszonyt.

4./ Az egyik bulvárlap hazudik arról, hogy ki írta Kónya úr levelét.

d./ A nép most már nem tudja, mit gondoljon, de nem sokkal ezután kiderül, hogy mégis Kónya úr levelét távolíttatta el a cenzúra.

5./ Novák Katalin lemond és magával rántja Varga Juditot is.

e./ Kiderül, hogy a lemondások okafogyottak, mert a kegyelmi döntés Kónya úr levelének alapján tejesen jogos volt.

6./ A nemzeti oldal médiája ragaszkodik a központi utasításhoz miszerint Novákot a lemondásért dicsérve, azzal vádolják, hogy „pedofil ügyben” adott kegyelmet…

f./ A jobboldali sajtó sunyi és irányított magatartását az bizonyítja, hogy a botrány kezdetén nem állt ki Novák Katalin mellett! Csak utólag, a parancsolt lózungokkal… szemrebbenés nélkül dicsérve, ugyanakkor továbbra is hazugsággal vádolva a volt államfőt! A jobboldali média – belső információk alapján tudjuk –, parancsra cselekedett.

Ez is érdekelheti:  Medvegyev: ha nem ölik meg, akkor Trump nyerte a választást

 

A kör bezárult, hiszen Novák Katalin és Varga Judit lemondott, és a hírek szerint alkalmatlannál alkalmatlanabb emberek neve kerül a köztudatba, mint lehetséges elnök-utódok… A belpolitikai káosz tehát, tovább növekszik. A választások közelednek így, ez a mostani ribillió – ha nem rendeződik napokon belül –, végzetes lehet az egész ország számára. És ha tetszik, ha nem, az ostobák által árulónak kikiáltott, egyetlen tisztességes szereplő, Magyar Péter figyelmeztetése nem hiábavaló és nem légből kapott. Ha a miniszterelnök napokon belül nem tesz rendet, akkor néhány hónapon belül zátonyra futhat az ország is… ez pedig, egyenlő lenne a hazaárulással, mert a Fideszen kívül ennek az országnak nincs választási alternatívája… nincs lehetősége a túlélésre. Azonban, ezzel visszaélni égbekiáltó bűn!

Az eddig emlegetett elnöki várományosok neveit pedig, legjobb lenne, alkalmatlanságuk és pártelkötelezettségük miatt és okán elfelejteni! A nemzet egységét ma, leginkább Tőkés László személyesíthetné meg…

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt kép: illusztráció / YouTube

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Stoffán György: Hazudozás, terelés, ködösítés… avagy, mi van a kegyelmi ügy mögött?

  1. Több hozzászólásban leírtam, hogy addig nem értettem a kegyelem okát, amíg nem olvastam Kónya Endre levelét. Utána azt nem értettem, miért nem lehetett ezt elmondani, helyette miért kellettek a lemondások. Már csak azt nem értem, hogy miért nem áll ki Novák mellett Orbán, sőt, az elnök kegyelem adási jog korlátozásával még azt a látszatot is kelti, mintha tényleg egy pedofilt segítő mellé állt volna. Magyar Péterről nem mondanék véleményt, de még ha jogos is a megszólalása, miért most, fontos választások előtti kampányidőszakban teszi? Elhiszem, hogy ráférne a Fideszre egy megtisztulás, de ezt nem úgy kell, hogy javítjuk a nála is rosszabbak hatalmi esélyeit. Mert azt nem mindenki méri fel, hogy a legfontosabb kérdések: migránsok, gender, Ukrajna, és ezekben egyértelmű, hogy kire számíthatunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük