KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

Soros György fizeti az Izrael-ellenes diáktüntetések kirobbantóit

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Soros György és keményvonalas baloldali tanítványai agitátorokat fizetnek, akik radikális Izrael-ellenes tüntetéseket robbantottak ki amerikai egyetemeken, írja a New York Post.

A tiltakozások akkor kezdődtek, amikor a diákok a múlt héten elfoglalták a Columbia Egyetem Morningside campusát majd később országszerte gombamód megszaporodtak, írta a lap.

Ez is érdekelheti:  Az ember a függöny mögött: Egy jelentés arról, hogyan korrumpálta meg a médiát Soros György propagandagépezete

Sátorvárosokat állítottak fel a Harvard, a Yale, a kaliforniai Berkeley, az Ohio State University és a Georgia állambeli Emory területén – mindegyiket a Soros által finanszírozott Students for Justice in Palestine (SJP) szervezeti egységei szervezték. Néhány egyetemen a diákok összecsaptak a rendőrséggel.

Az SJP anyaszervezetét egy nonprofit hálózat finanszírozta, amelyet végül többek között Soros György, a milliárdos baloldali befektető finanszírozott. Három főiskolán fizetett radikálisok szítják a diákok tiltakozását, akik a Soros által finanszírozott, az US Campaign for Palestinian Rights (USCPR) nevű csoport „tagjai”.

Az USCPR legfeljebb 7800 dollárt biztosít közösségi alapú ösztöndíjasainak, és 2880 és 3660 dollár közötti összeget az egyetemen működő „önkénteseinek” cserébe azért, hogy heti nyolc órát „palesztin szervezetek által vezetett kampányok” szervezésében vegyenek részt. Arra képezték ki őket, hogy „felkeléseket robbantsanak ki”.

A radikális csoport 2017 óta legalább 300 ezer dollárt kapott Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától, és 355 ezer dollárt a Rockefeller Brothers Fundtól 2019 óta.

Három csoport állította fel a sátorvárost a Columbia gyepén múlt szerdán: a Students for Justice in Palestine (SJP), a Jewish Voice for Peace (JVP) és a Within Our Time.

A „Gázai Szolidaritási Táborban” a diákok az Amazontól rendelt sátrakban alszanak, és élvezik a házhoz szállított pizzát, a kávét, a 12,50 dollár értékű ingyenes szendvicseit, a bio tortilla chipseket és a 10 dolláros sült csirkéket. A The Post elemzése szerint mindhárman Soroshoz köthető csoportoktól kaptak készpénzt.

Emellett a Rockefeller Brothers Fund készpénzt is adott számukra. Az alap elnöke David Rockefeller Jr., az olajdinasztia negyedik generációs tagja, és rendszeresen adományoz a „fenntartható fejlődésre” és „béketeremtésre”.

David Rockefeller, Jr. (L) és Susan Rockefeller részt vesz a 2015-ös Museum of Modern Art Party In The Garden rendezvényen.

Egy volt Wall Street-i befektetési bankár, Felice Gelman, aki vagyonát palesztinbarát célokra fordította, mindhárom csoportot finanszírozta.

Mind az SJP-t, mind a JVP-t novemberben kizárták a Columbia Egyetemről „fenyegető retorikájuk és megfélemlítő magatartásuk miatt”. A JVP Izraelt tette felelőssé az október 7-i Hamász terrortámadásért, amelyben 1200 izraeli vesztette életét.

„Az izraeli apartheid és a megszállás – és az Egyesült Államok bűnrészessége ebben az elnyomásban – a forrása ennek az erőszaknak” – áll a JVP honlapján közzétett nyilatkozatában.

Az SJP pedig „történelmi győzelemnek” nevezte az Izrael elleni terrortámadást.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Soros György. Fotó: Popow/ullstein kép a Getty Images

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Soros György fizeti az Izrael-ellenes diáktüntetések kirobbantóit

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük