KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Novák Katalin

Soron kívül kaphatnak vakcinát a kismamák

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter közösségi oldalán adott tájékoztatást arról, hogy soron kívül lehetővé teszik a kismamák biztonságos vakcinával történő beoltását.

Novák Katalin biztosított arról, hogy minden megyében és a fővárosban is lesz kijelölt kórházi oltópont, ahol a regisztrációt követően a kismamák előzetesen maguk is tudnak majd időpontot kérni az oltásra.

Novák Katalin teljes bejegyzése:

Elindult a várandósok önkéntes beoltása. Fontos információk

Miután a szakmai állásfoglalás megszületett a várandósok oltásának lehetőségéről, soron kívül biztosítjuk a kismamák biztonságos vakcinával való beoltását.
Arra kérjük a várandósokat, hogy regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, majd vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal, aki megszervezi az oltásukat a kórházi oltóponton!
Minden megyében és a fővárosban is lesz kijelölt kórházi oltópont, ahol a regisztrációt követően a várandós előzetesen maga is tud majd időpontot kérni az oltásra. Ezek listáját és elérhetőségét jövő hét közepén közzé tesszük a koronavirus.gov.hu honlapon. Ne felejtsék otthon a várandósgondozási kiskönyvet sem! Az oltáshoz Pfizer és Moderna vakcinákat lehet használni a szakmai iránymutatás szerint, mely az első oltást a várandósság 12. hete után, a második oltást a szülés után javasolja beadni.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: