KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sokkolta az ukránokat az új orosz bomba (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán katonai szolgálat, a Defence Express emelte ki a bomba félelmetes, pusztító képességeit

A három tonna súlyú és körülbelül 49 láb (durván 15 méter) átmérőjű krátert ütni képes FAB-3000, Oroszország legújabb légi bombája, amely több száz méteres robbanási sugárral rendelkezik. A Defence Express ukrán katonai szolgálat foglalkozott a bomba pusztító képességével. Maga az eszköz hamarosan sorozatgyártásra kerül, amit az elmúlt napokban mutattak be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszternek.

FAB-3000 orosz légi bomba / Fotó Orosz Védelmi Minisztérium

A 3 tonna önsúlyú szerkezet 1200 kilogramm robbanótöltetet tartalmaz. Mivel az eszközbe univerzális tervező és korrekciós modul is beépíthető, ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy precíziós eszközként is bevethető. Olyan nagyfokú a pusztítási képessége, hogy a robbanás helyszínétől 1 km-es távolságra is jelentős egészségügyi károkat képes okozni, nem beszélve az ellenség harci moráljának megtöréséről.

Alekszej Leonkov orosz katonai szakértő a RIA Novosztyinak a bombával kapcsolatosan kiemelte, hogy a háromtonnás légibomba olyan pusztító erejű, hogy a különösen megerősített területek ostromára is alkalmas.

Mivel ez az eszköz meglehetősen nagy tömegű, ezért jelenleg csak a Tu-22M3 az egyetlen olyan repülőgép az orosz légierőben, amely képes ezt szállítani és indítani.

Videó: Kijevet sokkolta az FAB 3000-es orosz bombák ereje

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Ez is érdekelheti:  Ukrajna csapást mért a krími orosz parancsnokságra

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük