KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az uniós ügyészek vizsgálatot indítanak Ursula von der Leyen ellen

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az uniós ügyészség vizsgálatot indított Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) vezetője ellen a Pfizer cégtől vásárolt koronavírus elleni vakcinák ügyében – írta Politico információi alapján az eadaily.com.

Mint kiderült, a nyomozás már több hónapja folyik. Az ügyészek a von der Leyen és Albert Burla, a gyógyszergyár vezérigazgatója közötti tárgyalások iránt érdeklődnek a Pfizer-vakcinák megvásárlásáról. Az ügyészek „állami funkciókba való beavatkozás, SMS-üzenetek törlése, korrupció és összeférhetetlenség” tényállását vizsgálják.

Azonban hivatalos vádemelés Ursula von der Leyen még nem emeltek.

A kiadvány két forrása szerint Magyarország is csatlakozott az ügyhöz, és feljelentést tett von der Leyennek az oltóanyagokkal kapcsolatos tárgyalásokban játszott szerepével kapcsolatban. A lap emlékeztetett arra, hogy Lengyelország 2023-ban hasonló panaszt nyújtott be, de azt Donald Tusk miniszterelnök kormányának hatalomra kerülése után visszavonta.

Mint ismeretes, 2021 eleje óta az Európai Bizottság az EU nevében hat nyugati gyártóval kötött egy sor szerződést több mint hárommilliárd adag koronavírus elleni vakcina 2024-ig történő szállítására. Az első szerződést a Pfizerrel írták alá. Sőt, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője még azelőtt megállapodott a cég vezetésével, hogy a vakcina klinikai vizsgálatai befejeződtek volna. A nyilvános megkeresések ellenére az Európai Bizottság nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni a levelezést, arra hivatkozva, hogy az „véletlenül elveszett”.

MH

Kiemelt képen: Ursula von der Leyen / Fotó: DIEGO RAVIER / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

 

Ez is érdekelheti:  Sydney-ben összecsaptak a rendőrök az asszír ortodox közösség tagjai (videó 18+)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük