KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Sky News: 300%-kal nőtt a Szuezi-csatornán történő szállítás díja

A Vörös-tengeren és a Szuezi-csatornán – a globális hajózás egyik fő vízi útvonalán – keresztül történő áruszállítás költségei november óta több mint 300%-kal emelkedtek, miközben a huti-kormány több, Izraelhez köthető kereskedelmi hajó ellen is támadást intézett – jelentette pénteken a Sky News a DSV globális logisztikai vállalat által elemzett adatokra hivatkozva.

A Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), az ilyen költségek leggyakrabban használt mérőszáma, ami a múlt pénteki 2871 dollárról 3101 dollárra emelkedett a 20 lábas konténerek esetében. Az adatok szerint a Sanghajból Európába szállított konténerek összára a jelentések szerint 310%-kal haladta meg a november elején jegyzett árakat.

A hutik, akik az Izrael és a Hamász palesztin militáns csoport közötti, Gázában folyó harcok miatt a palesztinok támogatását hangsúlyozva, október közepe óta több drónt és rakétát indítottak a Vörös-tengeren közlekedő kereskedelmi hajók, valamint a létfontosságú csatornán járőröző hadihajók ellen. Több mint két tucat támadást hajtottak végre, ami arra kényszerítette az olyan nagy teherszállító óriásokat, mint az MSC, a Maersk, a CMA CGM és a Hapag-Lloyd, hogy Afrika déli csücskét megkerülve szállítsák rakományukat.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: illusztráció / © Getty Images / Sayed Hassan / Stringer

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük