KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vonyítanak Brüsszelben a Szegeden épülő új kínai autógyár miatt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mint arról már korábban hírt adtunk, Szegeden építi meg Európa legmodernebb autógyárát a mára világelső kínai BYD vállalat. Ez bizony kiütötte a biztosítékot a brüsszelitáknál. Hogy miért? Ezért.

A Mandiner arról számolt be, hogy vizsgálatot indítanak több kínai elektromos autógyártó ellen is, miközben a magyarországi ellenzék se kiköpni, se lenyelni nem tudja a kínai óriáscég szegedi beruházását.

Az alapvető problémát Brüsszel számára az jelenti, hogy a gyárban elkészülő gépjárművek az Európai Unió területén kerülnek előállításra, így azokat nem terhelik az importvámok, így a gyártó egyenlő versenyfeltételekkel dobhatja piacra az Európai Unióban előállított termékeit, ráadásul Magyarországon minden együtt van a gazdaságos termelés biztosításához; akkumulátorgyárak a gépkocsikhoz, szakképzett munkaerő, megfelelő infrastruktúra, közlekedési és szállítási kapacitás és lehet tovább sorolni.

A témával kapcsolatban korábban a Russia Today is foglalkozott, „Orbán Viktor és a kínai autóipar sakkozik Brüsszellel” címmel, amelyben részletes képet alkottak arról, hogy Brüsszelnek miért is fájhat a magyar kormány autógyár építési stratégiája.

Magyarországon tehát jól működik a keleti nyitás politikája, amely mindehhez a fejlődéshez megteremtett bizonyos feltételeket és kereteket. Brüsszel viszont már korábban világossá tette, hogy az Európai Uniónak az oroszországi olcsó energiától való megfosztása után a következő cél, a rohamléptekkel fejlődő kínai technológiával és piaccal való szakítás megvalósítása kell, hogy legyen. Azt persze nem teszik hozzá, hogy mindez amerikai nyomásra és az Egyesült Államok érdekeinek mentén történik.

Visszatérve hazánkhoz; most akkor mit csináljanak a magukat zöldeknek nevező, de valójában ugyanazt a nemzet- és kormányellenes hozzáállást folytató, az Orbán-kormányt bármi áron megbuktatni igyekvő, mérhetetlen támogatással bíró parlamenti ellenzéki, de inkább ellenségi pártok és azok szószólói az LMP-nél, a Párbeszédnél és a Momentumnál (de ugyanez a helyzet a gyurcsányi-dobrevi DK esetében is)? Amikor ezeknek a pártoknak az országgyűlési képviselői támadják a magyar kormány gazdaságfejlesztő beruházásait önmaguknak mondanak ellent, ami természetesen az ő szempontjukból teljesen lényegtelen, de mindenképpen gusztustalan, ugyanakkor az Orbán-gyűlöletet meglovagolva nyilván tetszést arat saját szavazóik körében. Tőlük más nem is várható, hiszen céljuk a rombolás az Orbán-kormány minden eszközzel történő meggyengítése akkor is, ha az azzal jár, hogy az egyszerű magyar melós életkörülményei és lehetőségei beszűkülnek, vagy leromlanak. Ehhez társul még az a szintén ugyanonnan fizetett libernyák-bolsi média is, melynek képviselői és megmondóemberei a legnagyobb ostobaságot is képesek valóságnak hazudni.

Ez is érdekelheti:  Lázár János: Vásárhelyi Jánosnak a "börtönben kellene megrohadnia" és Kónya Endrének is börtönben volna a helye, nem a presbitériumban

Brüsszelnél maradva – az Európai Bizottság most azt igyekszik nagy valószínűséggel kitalálni, hogyan tehetne keresztbe a kínai elektromos autógyáraknak. Bár a Portfolio azt írja, hogy az EU bürokratái azt akarják kideríteni, tisztességtelen előnyhöz jutnak-e a kínai cégek a beruházások állami támogatásának révén. Ez lesz tehát az indok, azonban valójában nem erről van szó, hanem arról, amiről ebben a cikkben korábban szót ejtettünk, vagyis az EU-ban gyártott kínai termékek vámmentességének további fenntartásáról. Ugyanis egy gyár megépítéséhez nyújtott állami beruházási támogatás az állam számára is megtérül és folyamatos bevételeket jelent részére attól a pillanattól, amikor beindul a termelés. Arról már nem is beszélve, hogy a szóban forgó szegedi BYD autógyár olyan óriási termelőkapacitást jelent és bevételi eredményeket a magyar gazdaság számára is a későbbiekben, amit a jelenlegi Európai Bizottság nem képes megemészteni, hiszen az EU-ba egy gyarmatként behajtott ország egyre erősödő gazdasági potenciáljáról van szó, amit a kínai technológia és gyártókapacitás még inkább megfejel. Bizonyság minderre leginkább az, hogy a brüsszeli vízfejűek a kínaiakra vonatkoztatnák elképzeléseiket, de például Elon Musk Tesla gyára továbbra is a korábbi feltételek szerint működne. Ugye milyen aranyos?

Az persze már egy másik kérdés, hogy ezek az elektromos autók a jelenlegi akkumulátor kapacitásokkal, töltésidőkkel, a zord téli időjárási viszonyok között milyen bosszúságokat okozhatnak tulajdonosaiknak. Arról már csak csendesen merek szólni, hogy egyre több közülük csak úgy simán kigyullad, mint egykoron a Munkácsy Color. Azonban, amíg ebből a technológiából a magyar gazdaságnak haszna származhat, addig azt ki kell préselni belőle.

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Vonyítanak Brüsszelben a Szegeden épülő új kínai autógyár miatt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük