KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Shea Bradley-Farrell: David Pressman nem az amerikaiak többségét képviseli szélsőbaloldali nézeteivel

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

„Orbán Viktor egy őszinte harcos”
Shea Bradley-Farrell: a magyar miniszterelnöknek a haza és a nemzet az első

A magyar miniszterelnök politikáját dicsérte Shea Bradley-Farrell, a Counterpoint Intézet elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban a CPAC Hungary 2023 rendezvényen. Úgy vélekedett, Magyarország a gazdasági érde­keit védte azzal, hogy nem fogadta el az Oroszország elleni brüsszeli szankciókat, mert akkor a gazdasága összeomlott volna. Emellett az intézetvezető élesen kritizálta David Pressman amerikai nagykövetet, aki a szélsőbaloldali, „nagyon woke” amerikai kormányzatot képviseli.
– Mit vár az idei CPAC-től?
– Továbbra is szeretnék barátságokat kötni, hiszen ahogy az összejövetel szlogenje szól: együtt erő vagyunk. Ezenkívül írok egy könyvet az Alapjogokért Központnak a nemzeti szuverenitás és identitás kérdéséről, illetve más országokról is, hogy ott miként tekintenek ezekre. Nagyon érdekel az is, hogyan élték meg a szovjet megszállást és a nemzeti identitásuk elvesztését. Azt hiszem, ez az egyik oka annak, hogy ezért ragaszkodnak annyira a függetlenségükhöz és a szuverenitásukhoz.

– A konzervatív erők véleménye világszerte különbözik az orosz–ukrán háborúról. Hogyan tudja Magyarország megértetni a békepárti álláspontját és esetleg elsimítani a vitás kérdéseket azokkal, akik erről másként vélekednek, de egyéb ügyekben a mi oldalunkon állnak?
– Ez egy összetett kérdés. Most nem látom úgy, hogy ezeket el lehet simítani, különösen mivel a mai amerikai kormányzó erő megengedő, és továbbra is küld katonai eszközöket és pénzt, amivel folytatják a háborút. Azt nem mondanám, hogy a háborút ellenző országok szimpatizálnak Oroszországgal, mert például Magyarországot is megszállta a Szovjetunió.

Inkább azt szoktam magyarázni az embereknek, hogy itt Orbán Viktornak „a haza az első” felfogásáról van szó. Ha elfogadta volna az Oroszország elleni szankció­kat, akkor Magyarország gazdasága összeomlik, mert az orosz gáztól függött 85 százalékban.
Még a szovjet korszak energia-infrastruktúrája van itt, így lehetetlen volt elvágni az orosz energiához kapcsoló köteléket. Azt mondom, ez nem oroszpártiság, hanem magyar pragmatizmus.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: háború- és migrációpárti, gazdaságellenes koalíció jött létre Weber vezetésével

– Mit lehet tenni a neomarxista woke és cancel culture ellen?
– A CPAC azt tudja tenni, hogy megmutatja a világnak, az emberek még nem vesztették el a józan eszüket. Azt mondják, nem érdekli őket, hogy a propaganda rájuk üvölt az óriásplakátokról vagy a televízióból, mert amiről ez szól, az nem igaz. Ez nem jó a gyermekeinknek, a társadalmunknak, a jövőnknek. Azt hiszem, ez csak abban segít, hogy az emberek megláthatják: a média és bizonyos vezetők irányítják ezt a woke és cancel culture mozgalmat, nem az emberek.

Azt szeretném üzenni a magyar és az európai embereknek, hogy mi itt a CPAC-en konzervatívként képviseljük az Egyesült Államokban élő emberek többségét, ezzel szemben amit Amerikáról látnak, az csak a médiánk, a filmjeink valósága és a jelenlegi vezetőink víziója.
Ez nem azt mutatja, hogy például én hogyan nőttem fel vagy milyen az én családom vagy a férjem, és szeretném, ha ez emberek ezt tudnák. Legyenek bátrak, álljanak ki azért, ami helyes!

– Hogyan lehetnek Magyarország szuverenitásért tett erőfeszítései sikeresek?
– Azt hiszem, hogy remek miniszterelnökük van.

Ő nagyon fontosnak tartja a szuverenitásért vívott harcot, és folyamatosan ezért dolgozik, amit ráadásul rendkívül okosan és őszintén tesz. A férjemmel együtt őszinte harcosnak hívjuk, és mi is az ő példáját követjük mosollyal az arcunkon.
Mi nem vagyunk és nem leszünk dühösek, mi ezt úgy csináljuk, ahogy a szüleink tanították nekünk és ahogy a templomban tanultuk. Azt hiszem, az önök miniszterelnöke ezt nagyon jól csinálja. Abban a kiváltságban és örömben volt részem, hogy beszélhettem Szijjártó Péter külügyminiszterrel, Varga Judit igaz­ságügyi miniszterrel, Csák János kulturális és innovációs miniszterrel, Magyarország amerikai nagykövetével, akik mindannyian nagyon jó emberek, akik a helyes értékekért dolgoznak. Szóval úgy gondolom, sokan vannak itt, akik a szuverenitásért dolgoznak, és ezt nagyon jól csinálják.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (II. rész)

– Milyen nemzetközi példákat lehet látni a nagyvilágban, ahol a magyar modellt alkalmazzák? Úgy tűnik, mintha Floridában a gyermekvédelmi törvényt a nálunk elfogadott jogszabály alapján alkották volna meg. Elterjedhet a magyar minta?
– Úgy gondolom, hogy elterjedhet. Azt nem tudom pontosan, hogy Ron DeSantis floridai kormányzó a magyar minta alapján hozta-e meg a törvényt, de az biztos, hogy rendkívüli módon hasonlít a magyarra. Egyszerűen azt mondták, nem akarják, hogy a tanárok és az iskolák beszéljenek a gyerekeknek a szexuális nevelésről és az LMBTQ-ról. A baloldal ezt eltorzította, és úgy értelmezte: „Ne mondd azt, hogy meleg!” Ez butaság. Természetesen mondhatod, hogy „meleg”, csak éppen a tanároknak nem kellene a gyerekeket a sze­xu­a­­­litásról tanítani. Ha belegondolunk, ez valójában a homoszexuális párokat védi, mert így a tanárok nem fognak ellenük hangolni.

Azt hiszem, hogy a magyar példa követendő a gyermekvédelemben, különösen más európai uniós országoknak. Ezenkívül Magyarország kiváló minta az Egyesült Államoknak is, hogy „visszavegyen”.
– Mi a véleménye David Pressmannek, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének itt folytatott tevékenységéről?
– Az amerikai nagykövet nem képviseli az amerikaiak többségét. Tavaly írtam egy cikket erről a The European Conservative című lapban. Pressman rossz dolgokat mond Magyarországról, pedig csak arról van szó, hogy a magyarok nem akarják az LMBTQ-t az iskolákban, a tömeges illegális migrációt, a 15 százalékos globális nagyvállalati adót, és nem támogatják az Oroszország elleni szankciókat sem az energiaigényük miatt. Ezt a nagykövet eltorzította, és azt állította, hogy Orbán Viktor csorbítja az emberi jogokat, mert nem engedi az LMBTQ-t az iskolákba. Magyarországon nem sértik meg az emberi jogokat.

Azt szeretném, hogy az emberek tudják: Pressman nem képviseli az amerikaiak többségét, hanem ő az Egyesült Államok nagyon woke, szélsőbaloldali, kommunisztikus vezetését jeleníti meg, ami remélhetőleg hamarosan változni fog.

Ez is érdekelheti:  Oroszország és Észak-Korea stratégiai partnerségi szerződést ír alá

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: Shea Bradley-Farrell, a Counterpoint Intézet elnöke a CPAC Hungary 2023 rendezvényen (Fotó: Havran Zoltán)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük