KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Semjén: Magyarország nem adja ki Ukrajnának a katonai szolgálatra alkalmas menekülteket

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

“Mi nem vizsgáljuk egyetlen ukrajnai menekültnél sem, hogy az ukránok szerint katonaköteles-e vagy sem. Magyarország nem adja ki őket Ukrajnának” – nyilatkozta Semjén Zsolt az atv.hu-nak.

A napokban jelent meg a hír: az osztrák hatóságok elutasították az Ukrajnából az országba érkezett katonaköteles korú férfiak kiadatását. A Do Rzeczy lengyel lap számolt be arról, hogy Ausztria az első Európai Uniós ország, amelyik megtagadja a hadkötelesek kiadatását Ukrajnának.

A lengyel kormányhoz közel álló Rzeczpospolita szerint Lengyelország megkezdte az Ukrajnát 2022. február 24. óta illegálisan elhagyó, hadköteles korú férfiak kiadatását az ukrán hatóságoknak.

Lengyelország megkezdte kiadni Ukrajnának a hadköteles korú ukrán férfiakat

Az Exxpress osztrák lap is azt írta, hogy

“Ausztria egyértelművé tette: nem adják át Zelenszkijnek a katonai szolgálatra alkalmas ukránokat”. 

Sajtóinformációk szerint Ausztriában jelenleg mintegy 14 ezer 18 – 54 év közötti férfi tartózkodik, akik a háború miatt hagyták el a hazájukat. A bécsi kormány eddig összesen 101 629 menekültnek nyújtott segítséget.

“Minden Ukrajnából menekült szabad ember Magyarországon”

Mi nem vizsgáljuk egyetlen ukrajnai menekültnél sem, hogy az ukránok szerint katonaköteles-e, vagy sem. Magyarország nem adja ki őket Ukrajnának – nyilatkozta Semjén Zsolt vasárnap az atv.hu-nak.  “Minden Ukrajnából menekült Magyarországon szabad ember, aki szabadon eldöntheti, hogy marad itt, továbbmegy Nyugatra, vagy – ha ő úgy dönt -, visszamegy” – mondta kérdésünkre a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes.

“Minden Ukrajnából menekült Magyarországon biztonságban van. Sem őt, sem adatait nem adjuk ki!”

– jelentette ki Semjén Zsolt a kérdésünkre.

atv.hu

One thought on “Semjén: Magyarország nem adja ki Ukrajnának a katonai szolgálatra alkalmas menekülteket

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: