KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Russia Today: Orbán szerint az EU 24 órán belül megállíthatja az ukrajnai konfliktust

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ennek eléréséhez békepárti erőknek kell hatalomra kerülniük – mondta a magyar kormányfő. A Russia Today orosz közszolgálati csatorna Orbán Viktor miniszterelnök TV2-nek adott pénteki interjújában elhangzottakról így számolt be:

A Nyugat „centiméterekre van egy közvetlen konfliktustól” Oroszországgal

– figyelmeztetett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, megjegyezve, hogy mind az EU-nak, mind az Egyesült Államoknak békepárti erőkre van szüksége a jelenleg hatalmon lévők helyett, hogy elkerüljék ezt a forgatókönyvet.

A TV2-nek pénteken, alig két nappal az európai parlamenti választások előtt adott interjújában Orbán úgy fogalmazott, hogy a további fegyverek, sőt csapatok Ukrajnába küldéséről szóló tárgyalásokkal a Nyugat „egyenes úton halad a háború felé”.

A miniszterelnök megjegyezte, hogy amikor 2022-ben elkezdődött a konfliktus, a legtöbb uniós ország, köztük Németország is, megfogadta, hogy csak nem halálos eszközöket, például sisakokat küld Kijevnek, és „szó sem volt arról, hogy emberélet kioltására alkalmas felszerelést szállítsanak az ukránoknak”. Azóta azonban a nyugati hatalmak fegyverek és lőszerek széles skáláját szállították Kijevnek.

„Ilyen ütemben, ahogy ez megy, nem túlzás azt mondani, hogy centiméterekre vagyunk a végállomástól, amikor nyugat-európai vagy amerikai katonák jelennek meg Ukrajna területén, centiméterekre vagyunk a közvetlen ütközéstől [Oroszországgal] ebben a pillanatban”

– figyelmeztetett, és elkeseredésének adott hangot, hogy a Nyugaton jelenleg hatalmon lévő vezetők többsége „ezt nem látja, háborút akar”.

Hozzátette azonban, hogy még nem értük el azt a pontot, ahonnan nincs visszaút, és ahhoz, hogy ne törjön ki háború Oroszországgal, változásra van szükség a nyugati kormányokban.

„Az utolsó előtti pillanatban vagyunk attól, hogy visszafordítsuk a háború kitörését. Ehhez változást kell elérnünk Brüsszelben és Washingtonban… Ha az európai vezetők ma békét akarnának, 24 órán belül tűzszünet lenne a frontvonalon. Csak annyit kellene tenniük, hogy kimondják: Kedves ukránok, tűzszünetre van szükség, meg kell állni, nem adunk több fegyvert és pénzt, amíg nincs tűzszünet és nem kezdődnek béketárgyalások”

– mondta Orbán. Hozzátette, hogy nagyobb esély lenne a békemegállapodásra, ha Donald Trump megnyerné a novemberi amerikai elnökválasztást, és „24 órán belül véget vetne ennek a háborúnak”, ahogyan azt megígérte.

Ez is érdekelheti:  EB: A németek elleni pontszerzéssel saját kezében maradna a magyarok sorsa

Orbán kitartott amellett, hogy Magyarországnak tartózkodnia kell attól, hogy részt vegyen bármilyen esetleges ukrajnai NATO-akcióban, mivel a katonai blokkot azzal a céllal hozták létre, hogy megvédje a tagállamokat az agresszoroktól, nem pedig azzal, hogy a területén kívül háborút vívjon.

Magyarország következetesen bírálta az ukrajnai konfliktus nyugati megközelítését, és ellenezte a Ukrajna NATO általi finanszírozását és felfegyverzését, valamint az Oroszországgal szembeni átfogó szankciókat – ehelyett tűzszünetet és diplomáciai megoldást sürgetett.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Orbán Viktor miniszterelnök / Fotó: © Getty Images / Jean Catuffe

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük