KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

RT: Kijev felháborodott Orbán moszkvai látogatásán

Kijev felháborodását fejezte ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök meglepetésszerű oroszországi útja miatt, és kifogásolta, hogy az ukrán hatóságokat nem tájékoztatták előzetesen a látogatásról.

Orbán péntek reggel érkezett Moszkvában, és találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy megvitassák, miként lehetne azonnali tűzszünetet kötni és béketárgyalásokat kezdeni az ukrajnai konfliktus megoldására.

Orbán Viktor a hét elején Kijevbe utazott, hogy találkozzon Vlagyimir Zelenszkijjel, és hasonló megbeszéléseket folytasson.

Az ukrán külügyminisztérium hivatalos honlapján kifogásolta, hogy Orbán moszkvai utazásáról szóló döntését „a magyar fél jóváhagyás és Ukrajnával való egyeztetés nélkül hozta meg”. Hangsúlyozta, hogy Kijev ellenez minden olyan tárgyalást a konfliktusról, amelyben nem vesz részt közvetlenül.

„Emlékeztetünk arra, hogy az „Ukrajnáról Ukrajna nélkül nincs megállapodás” elve országunk számára továbbra is sérthetetlen, és felszólítunk minden államot, hogy ezt szigorúan tartsa be” – áll a minisztérium közleményében. Zelenszkij „békeformulája” „az egyetlen reális út az igazságos béke helyreállításához” – írták a közleményben.

Orbán moszkvai útját más nyugati vezetők is bírálták. Kaja Kallas észt miniszterelnök, aki Josep Borrell helyére lép az EU fődiplomatájaként, aki azzal vádolta a magyar miniszterelnököt, hogy „zavart kelt” és kihasználva az EU soros elnökségét, amelyet Budapest július elején vett át.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: Kijev / Fotó: © Getty Images/Svet Ivan

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

 

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük