KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rossz hírt kaptak a budapesti embervadászat miatt börtönben ülő szélsőbaloldaliak

A több súlyos sérülttel járó, német bűnszervezet módszereivel elkövetett támadásokat még februárban hajtotta végre egy külföldiekből álló bűnszervezet.

Az ügyben új információ jutott a Mandiner birtokába.

Mint arról mi is beszámoltunk korábban, viperával felszerelkezett, símaszkos, radikális banda támadt rá több áldozatra Budapesten, többek között egy 40 év körüli férfira a XI. kerületben 2023. februárjában.

Többeket annyira megvertek, hogy kórházba kellett őket szállítani. Az áldozatokat sajtóinformációk szerint találomra választották ki a katonai jellegű ruházatuk alapján. A fővárosi rendőrök négy embert – köztük három külföldit – még abban a hónapban őrizetbe vettek.

Ezt tudni a felfegyverzett elkövetőkről

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt rendelt el első körben büntetőeljárást. A támadók közül az egyenruhások többeket követni kezdtek, és végül a belvárosban fogták el őket: egy német férfit, egy német és egy olasz nőt.

Műanyag borítású kalapács, ólommal bélelt gumikesztyű, vipera, gázspray volt náluk, valamint kiderült: a brutális támadások szálai egészen egy nemzetközi bűnszervezetig érnek. Az embervadászat ugyanis a hírhedt német szélsőbaloldali bűnszervezet, a Hammerbande módszereivel történt.

A felfegyverkezett balosok egyike ráadásul a hírhedt német szélsőbaloldali Kalapács bandához köthető, amelynek tagjai külföldön hasonló módszerekkel számolnak le politikai ellenfeleikkel – írta meg márciusi cikkében a Magyar Nemzet. Ennek részleteit itt olvashatja.

Három vádlott, több még szökésben

A három külföldi ellen nemrég a Fővárosi Főügyészség vádat is emelt, amely szerint mindhárman bűnszervezet tagjaként vettek részt a februári támadásokban. A vádlottak közül az olasz nőt bűnszervezetben elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, a német férfit és a szintén német állampolgárságú nőt pedig bűnszervezetben részvétel bűntettével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről történő, határozott idejű kiutasítást indítványozott.

Exkluzív, friss értesülés a szélsőbalosok ügyében!

Az ügy legfrissebb fejleménye cikkünk írásakor, hogy

az elsőfokú ítéletig börtönben maradnak a Budapesten embervadászatot rendező szélsőbaloldaliak.

Az elsőfokú határozatig fenntartotta a bíróság annak a két külföldi baloldali radikálisnak a letartóztatását, akiket azzal vádolnak, hogy részt vettek a februárban történt Antifa-támadásokban – közölte megkeresésünkre az ügyészség és a Fővárosi Törvényszék. A végzés nem végleges, mivel a védők fellebbezést jelentettek be.

A német nő egyelőre jövő februárig marad bűnügyi felügyeletben, míg férfi honfitársa és az olasz nő letartóztatását a napokban tartotta fenn az ügyükben döntő Fővárosi Törvényszék.

Mandiner

Kiemelt képen: Guntermann és verőlegényei Budapesten támadtak februárban (Forrás: térfigyelő kamera)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük