BREAKING: FEGYVERES MERÉNYLETKÍSÉRLET TRUMP ELLEN – A MERÉNYLŐT LELŐTTÉK (VIDEÓN A LÖVÉS PILLANATA)
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Ron DeSantis: Nem érdekünk Ukrajna NATO tagsága

Ukrajna NATO-csatlakozása nem lenne előnyös az Egyesült Államok számára, és csak egy újabb teher lenne Washington számára – jelentette ki Ron DeSantis floridai kormányzó és republikánus elnökjelölt.

A The Glenn Beck Program podcast szombati részében arról kérdezték DeSantist, hogy szerinte Ukrajnának a béke érdekében kötelezettséget kellene-e vállalnia arra, hogy soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette katonai blokkhoz.

„Nem hiszem, hogy az ukrán NATO-tagság az érdekünk lenne”

– válaszolta DeSantis, akit Donald Trump volt elnök egyik legnagyobb riválisának tartanak a GOP (Republikánus Párt) előválasztásokon.

„Mindössze annyit érnénk el, hogy még több kötelezettséget vennénk a vállunkra, így … ezek a plusz kötelezettségek számunkra milyen előnyökkel járna cserébe?”. Ebben az esetben nem tudom, miért lenne ez nekünk feltétlenül előnyös”

– tette hozzá.

Ukrajna 2022 szeptemberében kérte felvételét a NATO-ba, miután négy régiója népszavazáson elsöprő többséggel az Oroszországhoz való csatlakozás mellett döntött. Bár a blokk tagjai kijelentették, hogy Kijev előbb-utóbb NATO-taggá válik, azonban erre vonatkozóan nem adtak pontos határidőt.

DeSantis azt is megerősítette, hogy kategorikusan ellenzi az amerikai csapatok Ukrajnába küldését, és hozzátette, hogy Washington célja, hogy véget vessen a konfliktusnak. Kritizálta a jelenlegi „biankó csekk” politikát, amely pénzügyi és katonai támogatással segíti Kijevet.

Ez az álláspont az elmúlt hónapokban egyre nagyobb teret nyert a GOP soraiban, egyes republikánusok többször is felvetették az elszámoltathatósággal kapcsolatos aggályokat. A hét elején a párt több mint két tucat szenátorából és kongresszusi tagjából álló csoportja levelet nyújtott be a Fehér Háznak, amelyben válaszokat követelt.

„Az amerikai emberek megérdemlik, hogy tudják, mire ment el a pénzük. Hogyan halad az ellentámadás? Közelebb vannak-e az ukránok a győzelemhez, mint hat hónappal ezelőtt? Mi a stratégiánk, és mi az elnök kivonulási terve?”

– kérdezték a Biden-kormánytól.

Ez is érdekelheti:  Breaking: Fegyveres merényletkísérlet Trump ellen - a merénylőt lelőtték (videón a lövés pillanata)

A törvényhozók jelezték, hogy amíg ezekre a kérdésekre nem kapnak választ, ellenezni fogják az Ukrajna támogatására szánt további kiadásokat. Visszautasítás akkor történt, amikor a kongresszus arról vitázik, hogy az Egyesült Államoknak, amely már eddig is több tízmilliárd dollárnyi támogatást nyújtott Ukrajnának, jóvá kell-e hagynia Biden legutóbbi kérését, további 24 milliárd dollárnyi Ukrajnának szánt támogatásról.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: RonDesantis, Florida kormányzója (Getty Images)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük