TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Romlott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban júliusban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az Egyesült Államokban júliusban a vártnál nagyobb mértékben, immár a harmadik hónapban csökkent, ezzel a gazdasági növekedés várható lassulására utal a Conference Board gazdaságkutató intézet fogyasztói hangulatindexe.

A Conference Board honlapján publikált jelentés alapján a fogyasztói bizalmi index júliusra vonatkozóan 2,7 ponttal 95,7 pontra csökkent a júniusi 98,4 pontról. Elemzők 97,2 pontot vártak júliusra.

Az index elemein belül az aktuális helyzet megítélését számszerűsítő mutató értéke – amely a fogyasztóknak a jelenlegi üzleti és munkaerőpiaci feltételekről adott értékelésén alapul – 141,3 pontra csökkent az előző havi 147,2 pontról. A fogyasztók jövedelmi, üzleti és munkaerőpiaci feltételekre vonatkozó rövid távú kilátásait számszerűsítő mutató értéke pedig 65,8-ról 65,3 pontra csökkent.

„A fogyasztói bizalom júliusban már a harmadik egymást követő hónapban csökkent”

– mondta Lynn Franco, a Conference Board gazdasági mutatókért felelős vezető igazgatója.

„A csökkenést elsősorban az aktuális helyzet romló megítélése okozta – ami a gazdasági növekedés lassulása jeleként értékelhető a harmadik negyedévre vonatkozóan. A kilátások megítélése pedig viszonylag stabil maradt ugyan, de jóval a 80-as érték alatt maradt, ami arra utal, hogy továbbra is fennáll a recesszió kockázata. Az inflációval kapcsolatos aggodalmak – különösen a benzin- és élelmiszerárak emelkedése – továbbra is nyomasztották a fogyasztókat”

– tette hozzá.

Azzal párhuzamosan, ahogy a Fed az infláció megfékezése érdekében emeli a kamatlábakat, az autók, a lakások és a nagyobb háztartási gépek beszerzésének a szándéka tovább mérséklődött. Az infláció és a további kamatemelések valószínűleg továbbra is erőteljesen hátráltatják majd a tartós fogyasztási cikkek beszerzésére irányuló szándékot, és ezzel a gazdasági növekedés ütemét is – mutatott rá a Lynn Franco.

https://www.conference-board.org/topics/consumer-confidence

Ez is érdekelheti:  Amerikai fegyvert vethet be a náci Azov ezred

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük