KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Román miniszterelnök: Be kell tiltani minden orosz árut

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Marcel Ciolacu szerint ezt még akkor is meg kell tenni, ha ettől emelkednek az árak

Az EU-nak fel kellene hagynia az orosz földgáz és más áruk vásárlásával – mondta Marcel Ciolacu román miniszterelnök, aki szerint még akkor is meg kellene tenni, ha a drasztikus intézkedés miatt az árak magasabbak lesznek – írja az oroszhirek.hu

A Der Standard című osztrák napilapnak nyilatkozva a román miniszterelnök felszólított minden Európai Uniós tagországot, hogy függesszék fel az orosz földgáz vásárlását, és függetlenedjenek energetikai szempontból Oroszországtól.

„Mindig vannak megoldások, még a nehéz gazdasági problémákra is. Ezért úgy gondolom, hogy helyes lenne, ha megtiltanánk az orosz gáz vagy az orosz áruk eladását az EU-nak és a demokratikus államoknak”

– jelentette ki Marcel Ciolacu.

Tusványosi beszéde után Orbán Viktor levelet írt a román miniszterelnöknek

A politikus egyúttal hangsúlyozta, sokkal kevesebb lenne az az ár, amit az Európai Unió fizetne a javasolt tiltással, mint amennyit jelenleg Ukrajna fizet a folyamatban lévő háború során.

Ennek némileg ellentmond, hogy a Nemzetközi Energiaügynökség előrejelzése szerint az EU energiafogyasztása 2023-ban 20 éves mélypontra süllyedt.

MH

Kiemelt kép: Marcel Ciolacu román kormányfő / Twitter

Kapcsolódó:

Az ukránok akarnak diktálni mindenben és mindenhol szerte a világon (NIF kommentárral)

Ez is érdekelheti:  A kínai miniszterelnök nem akart találkozni a német alkancellárral

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Román miniszterelnök: Be kell tiltani minden orosz árut

  1. Marcel Ciolacu román miniszterelnök saját farkával verje a csalánt és ne kurválkodjon. Nekik van gázuk, nekünk viszont nincs, ha megvalósulna amit ajánlgat akkor Mo versenyképessége szakadékba esne és ezen ők nyernének. A magyar politika vigyázzon a románokkal, soha nem voltak egyenesek., én nem üzletelnék velük még a jelentős erdélyi magyarság érdekei ellenére sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük