KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukránok akarnak diktálni mindenben és mindenhol szerte a világon (NIF kommentárral)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán hírügynökség kezdeményezte a TASZSZ kizárását az Európai Hírügynökségek Szövetségéből, de maradt a felfüggesztés

Az Ukrinform ukrán közszolgálati hírügynökség kezdeményezte a TASZSZ orosz állami hírügynökség kizárását az Európai Hírügynökségek Szövetségéből (EANA) a szervezet párizsi közgyűlésén, de a testület nem zárta ki a TASZSZ-t, viszont fenntartotta az orosz hírügynökség már érvényben lévő felfüggesztését – közölte az EANA a közgyűlést követően.

Az EANA közleményéből az is kiderül, hogy a közgyűlés csütörtökön Fabrice Friest, az AFP francia hírügynökség elnök-vezérigazgatóját választotta meg két évre a szervezet új elnökének. A testület egy új elnökségi tagot is választott: Claudia Nicolae, az AGERPRES román hírügynökség vezérigazgatója hároméves megbízatást kapott – olvasható az EANA honlapján.

Az EANA elnökségében Fabrice Fries és Claudia Nicolae mellett Elmir Huremovic, a FENA bosznia-hercegovinai hírügynökség vezérigazgatója, Stefano de Alessandri, az ANSA olasz hírügynökség vezetője és az EANA főtitkára, Alexandru Giboi foglal helyet.

Az EANA újonnan megválasztott elnöke megszólalásában kifejtette, hogy az EANA tökéletes fórum arra, hogy tagjai olyan, mindannyiukat érintő kérdésekben működhessenek együtt, mint a mesterséges intelligencia használata a szerkesztőségekben, és lehetőséget nyújt a hírügynökségek számára, hogy olyan fontos kérdésekben hallassák a hangjukat, mint a szellemi tulajdon védelme.

Claudia Nicolae az EANA jelentőségét hangsúlyozva kiemelte, hogy „a határok nélküli, többszintű együttműködés előnyös a tagok számára, és támogatja a hírügynökségeket és a hírügynökségek fejlődését egy összetett rendszerben”.

 

NIF kommentár:

A hírt a Magyar Távorati Iroda közölte. A Nemzeti InternetFigyelő (NIF) közössége nem csodálkozik az ukránoknak ezen megnyilvánulásán, látva a világ azon részének országait, amelyek már a legszélsőségesebb ukrán megnyilvánulást is teljesen demokratikusnak és észszerűnek állítják be. Igaz ugyan, hogy ezen országok sajtóorgánumaiban egyre többször érezhetőek az ukrajnával szembeni elköteleződések mentén megjelenő repedések, egyelőre ukrajnában azonban ez még nem érezhető jellemzően. Ez még akkor is igaz, amikor a napvilágott látott hír szerint az ország vezető elitjei brit állampolgárságot kaptak, miközben az éppen általuk bevezetett rendelkezések szerint Ukrajnában nem létezik a kettős állampolgárság intézménye és az ott üldözendő. Lehetséges, hogy ez a hamis biztonságérzet és felemeltségtudat okozza azokat az ukrán részről történő abszurd és teljesen szélsőséges megnyilvánulásokat, mint a TASZSZ kizárásának kezdeményezése.

 

Kiemelt kép: illusztráció / készítő: ARTClet Abraham

Kérjük, támogassa adományával a Nemzeti InternetFigyelő működését. Adományát a Donate feliratú gombra kattintva küldheti el részünkre.

Köszönjük!


 

One thought on “Az ukránok akarnak diktálni mindenben és mindenhol szerte a világon (NIF kommentárral)

  1. Mégis mit képzelnek magukról kik ők ,egy aljas náci népség !! LÓ SZART NEKIK !!

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: