KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Robbantás a krími hídon: Mit lehet tudni a teherautóról és sofőrjéről?

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A férfi valószínűleg nem tudott arról, hogy a járműben robbanóanyag van – állítja az orosz média

Szombat délelőtti robbanásban megsérült a Krími híd, amely a leghosszabb híd Európában, és a Kercsi-szoroson keresztül köti össze a Krímet Oroszországgal.

Az orosz Nemzeti Terrorizmusellenes Bizottság azt közölte, hogy egy teherautó robbant fel, miközben a 19 km hosszú hídin haladt. Úgy tűnik, a CCTV-videók (zárt láncú ipari kamerarendszer) alátámasztják ezt a következtetést.

Három ember, köztük a sofőr is életét vesztette a robbanásban, amely átmenetileg megbénírotta mind a közúti, mind a vasúti forgalmat, és a híd autópálya-szakaszának egy része is összeomlott.

Az RT összegyűjtötte azokat az információkat, amelyeket az esetről eddig tudni lehet.

Honnan jött a teherautó?

A Mash orosz hírügynökség szerint a kamion az incidenst megelőzően Oroszország déli, krasznodari régiójában járt .

A hírek szerint a jármű több napon keresztül a tartomány nyugati részén közlekedett, beleértve a Taman-félszigetet is, amely a hídon keresztül kapcsolódik a Krímhez.

Később állítólag észak felé ment, majd az incidenst megelőző éjszakán körülbelül hat órára „kikerült” a CCTV látóköréből. Szombaton kora hajnalban állítólag újra megjelent egy faluban, amely 30 perces autóútra található a legutóbbi észlelési helytől. Egy órával később a hídhoz hajtott, majd felrobbant. Az orosz hatóságok nem erősítették meg és nem is cáfolták a hírt.

Kié volt a teherautó?  

A Baza Telegram csatorna szerint a jármű egy bizonyos Samir Jusubovként azonosított orosz állampolgárnak a tulajdonában volt. A csatorna videót is közölt egy 26 éves férfiról, aki Jusubovnak vallotta magát és állította is, hogy ő a teherautó tulajdonosa. Tagadta viszont, hogy bármi köze lenne az esethez.

„Semmi közöm ahhoz, ami a krími hídon történt”

– mondta a videóban.

Jusubov azt is állította, hogy jelenleg nem is tartózkodik Oroszországban, és a teherautót „nagybátyja” – apja testvére, Makhir Jusubov – használta, aki állítólag a teherszállításban dolgozik. A férfi azt is elmondta, hogy „nagybátyja” egy weboldalról vette fel a szállítási megrendeléseket, amelyről további részleteket nem kapott.

Ez is érdekelheti:  Halász Géza – Téglásy Imre: „A halál és élet harcba szállt” (húsvéti szekvencia)

Baza Jusubov rokonaira hivatkozva közölte, hogy Makhir volt a teherautó tényleges tulajdonosa. A csatorna azt is közölte, hogy rokonai felismerték őt az egyik CCTV videón, amelyen épp az eset előtt ellenőrizték a kamiont.

Mash elmondta azt is, hogy Makhir október 6. óta, tehát az esetet megelőző két napon nem találkozott a rokonaival.

A sofőr részt vehetett a cselekményben?

Az RBK orosz üzleti napilap azt állította, hogy a sofőr valószínűleg nem tudott arról, hogy mit szállít a kamionban. Állítólag műtrágyaszállításra kapta a megbízást, de nem voltak pontos információi a rakomány tartalmáról – számolt be egy biztonsági forrásra hivatkozva, a Mash orosz hírügynökség.

Baza Jusubov arról is beszámolt, hogy a nyomozók Makhir Jusubov rokonainak lakásait is átkutatták. Orosz tisztviselők azonban ezt nem erősítették meg, és egyelőre nem neveztek meg gyanúsítottakat.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Kiemelt kép: Rálátás a Krímet Oroszországgal összekötő autópálya-híd összeomlott részére. © Szputnyik / Vitalij Timkiv 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük