KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Rémület a Birodalomban: ezt a „visszautasíthatatlant” csak nem löki vissza Oroszország

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Felismerve, hogy NATO háborúja Oroszországgal kedvezőtlenül végződhet, az USA próbaútra indított egy menekülési tervet. De miért kellene Oroszországnak közvetett javaslatokat komolyan vennie, különösen a katonai előnyomulásának az előestéjén, amikor a győztes helyet foglalja el?

Azt hiszi Anthony Blinken, az USA külügyminisztere, hogy a Washington Post-nak a szerkesztőségi cikke arra készteti az orosz fegyveres erők parancsnokát, Valerij Geraszimovot, hogy elhalassza a tervezett katonai támadását Ukrajna ellen? (Photo Cedit: The Cradle)

A Trón mögött állók sosem olyan veszélyesek, mint mikor a falnál van a hátuk.

A hatalmuk elillanóban, gyorsan: Katonailag a NATO előrehaladó ukrajnai megalázásával; Pénzügyileg, mert a Globális Dél nagyobb része előbb-utóbb semmit sem kíván kezdeni egy becsődölt, lator állam valutájával; Politikilag, mert a földlakók többsége határozott lépéseket tesz, hogy véget vessen annak, hogy egy pénzéhes, hiteltelenné vált, valódi kisebbségnek legyen alávetve.

Most tehát a Trón mögött állók azt tervezik, hogy legalább megállítsák a katonai téren közelgő romlást.

Az USA államigazgatás egy magas szintű forrása megerősítette, hogy az ukrajnai NATO-Oroszország ellentétre új irányelvet továbbítottak az USA külügyminiszterének, Anthony Blinkennek. Blinken a tényleges hatalom fogalmai szerint csupán az USA külpolitikáját valóban alakító, Strauss-követő neokonok és neoliberálisok küldönce.

A külügyminisztert arra utasították, hogy továbbítsa az új direktívát – egy Kremlnek szóló rövid üzenetet – a főáramú nyomtatott sajtó révén, amit azonnal közzé is tett a Washington Post.

A fősodratú média munkamegosztásában a New York Times a külügyminisztériumhoz áll közel, a Washington Post pedig a CIA- hoz. Ebben az esetben azonban az irányelv kiemelten fontos volt és ezért a birodalmi fővárosban jegyzett újságnak kellett továbbítania. Szerkesztőségi cikként jelent meg (ráadásul fizetősen).

Most annyi az újdonság, hogy Oroszország ukrajnai Különleges Katonai Műveletének a február 22-ei kezdete óta először tesznek az amerikaiak klasszikus „visszautasíthatatlan ajánlatot”, amelyben van néhány engedmény, amely talán kielégíti Oroszország elemi biztonsági követelményeit.

Ez is érdekelheti:  Társadalmi és politikai demencia a kegyelmi ügyben…

Létfontosságú, hogy az ajánlat teljesen kihagyja Kijevet, ami megint csak azt bizonyítja, hogy ez a háború Oroszország ellen folyik a Birodalom és

 NATO-s tányérnyalói vezetésével – amelyben az ukránok csak eldobható csatlósok.

 

„Kérem, ne támadjon”

A ”Washington Postnak” a régi iskolához tartozó moszkvai levelezője fontos szolgálatot tett azzal, hogy Blinken ajánlatának a teljes szövegét közzé tette, természetesen erősen megszerkesztve olyan fantáziadús megjegyzések beillesztésével, minthogy az „USA fegyverei segítenek porrá zúzni Putyin megszálló erejét” és egy kalapemelésre méltó magyarázatot: „Más szóval Oroszországnak nem kéne pihenésre készülni, átcsoportosítani és támadni”.

Washington üzenete első látásra azt a benyomást keltheti, hogy az USA – mint befejezett tényt – elfogadja az orosz fennhatóságot Krím, Donbassz, Zaporozsje és Herszon – azaz „a Krímet és Oroszországot összekötő szárazföldi kapcsolat fölött”.

Ukrajna lefegyverzett állapotba kerülne, a HIMARS rakéták, a leopárd és abrams tankok pedig Nyugat-Ukrajába szorulnának a „további orosz támadásoktól való elrettentés céljából”.

Amit elég homályos módon még fölajánlhattak az lényegében Ukrajna felosztása, beleértve a lefegyverzett övezetet cserébe azért, hogy az orosz hadvezetés vesse el a még ismeretlen 2023-as támadását, amely olyan megsemmisítő lehet, hogy elvághatja Kijev csatlakozását a Fekete tengerhez és a NATO fegyverek utánpótlását a lengyel határon keresztül.

Az USA javaslatát úgy mutatják be, mint az utat „az igazságos és tartós béke felé, amely megőrzi Ukrajna területi egységét”. Nos, nem egészen. Épphogy nem lesz egy töredék Ukrajna és Kijev megtarthatja azokat a nyugati területeket, amelyek elnyeléséért a lengyelek majd meghalnak.

A „háború utáni végleges katonai egyensúlyról” szóló közvetlen megállapodás lehetőségét is feldobta, kizárva Ukrajna NATO tagságát. Ami magát Ukrajnát illeti, az amerikaiak látszólag azt hiszik, hogy egy „erős, korrupció mentes gazdaság lesz az Európai Unión belül”.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Mi lesz, ha nem?

Bármilyen érték marad még Ukrajnában, azt már elnyelték a példátlanul korrupt oligarchák, de főleg a BlackRock fajta befektetők és üzérek. A válogatott társasági sakálok nem engedhetik meg, hogy elveszítsék az ukrán gabonakivitel kikötőit valamint a háború előtt az EU-val megkötött kereskedelmi megállapodás kikötéseit. Halálra rémültek attól, hogy az orosz támadás elszakíthatja Odesszát, a Fekete tenger legnagyobb tengeri kikötőjét és szállítási csomópontját, ami Ukrajnát elzárná a tengertől.

Semmiféle jele nincs annak, hogy az orosz elnöknek, Vlagyimir Putyinnak és az egész Orosz Biztonsági Tanácsnak– beleértve a titkárát, Nyikoláj Patrusevet és az elnökhelyettesét, Dmitrij Medvegyevet is – oka volna arra, hogy bármit elhiggyen, ami az USA intézményeitől érkezik, különösen ha csak olyan tányérnyalók útján, mint Blinken és a Washington Post. Miután a sztavka – az orosz fegyveres erők főparancsnokságának a hétköznapi neve – az amerikaiakat „egyességre alkalmatlannak” tekinti még akkor is, ha a javaslatuk írásban van.

Ezek a lépések és szövegek olyanok, mint egy kétségbeesett amerikai húzás, hogy megállítsa Moszkvát és néhány répát kínáljon neki abban a reményben, hogy késleltetheti, vagy talán megszüntetheti a következő hónapokra tervezett támadást.

Még a régi iskolához tartozó, másként gondolkodó washingtoni tisztségviselők – akiket nem kötelezett le a Strauss -féle neokon tejútrendszer – arra fogadnak, hogy a lépés egy üresburger lesz: a klasszikus, „kétértelmű üzemmódban” fogják az oroszok folytatni a bejelentett csapásukat a nácitlanítás és villanytalanítás érdekében, és akkor és ott meg fognak állni, ahol nekik tetszik, a Dnyepertől keletre, vagy túl.

 

Valójában mit akar a háttérállam

Washington reményei ebben a lényegében NATO-Oroszország háborúban jóval túlmutatnak Ukrajnán. És még nem is beszélünk az Oroszország-Kína-Németország eurázsiai unióról vagy egy egyenrangú versenytárs rémálmáról. Maradjunk az ukrajnai csatatér mindennapos dolgainál.

A kulcsfontosságú katonai, gazdasági, politikai és diplomáciai „ajánlásokat” az Atlanti Tanács múlt év végi stratégiai okmánya részletezi.

Ez is érdekelheti:  Kónya-Hamar Sándor: A KÖLTÉSZET NAPJÁN - 2024. április 11.

Egy másikban, melynek címe „Háborús Forgatókönyv 1: A háború a jelenlegi ütemben folytatódik”, megtaláljuk a straussi neokon politika teljes kifejtését.

Minden itt van: kezdve „a győzelemhez elegendő összehangolási támogatás és katonai kiszolgálás átadásán Kijevnek” folytatva az „átadott katonai segítség halálosságának a növelésével, ami magába foglalja a harci repülőgépeket, amelyek képessé fogják tenni Ukrajnát a légterének a felügyeletére és azon belül az orosz erők megtámadására, továbbá az orosz területeket elérő hatótávolságú rakéta technikával”.

Az ukrán hadsereg kiképzésétől „nyugati fegyverek használatára, elektronikus hadviselésre, támadó és védekező számítástechnikai képességekre és az újoncoknak a zavarmentes szolgálatba állítására” egészen a „Donbassz közelében az arcvonalakon a védekezés támogatására”, beleértve „a szabálytalan hadviselésre összpontosító harci kiképzést”.

Hozzáadva „ szankciók kivetését minden, a Kremllel üzletelő létezőre”, eljutunk természetesen Minden Rablás Szülőjéhez: „Tulajdonítsuk el a 300 milliárd dollárt, amelyet az orosz állam tart tengerentúli számlákon az USA-ban és az EU-ban és a lefoglalt pénzzel az újjáépítést fizessük”.

Az SMO átszervezése – Putyinnal, a vezérkari főnökkel, Valerij Geraszimov tábornokkal és Armageddon tábornokkal új, kibővített szerepben -, mindezeket a kidolgozott terveket kisiklatja.

A straussisták súlyos pánikba estek. Még Blinken kettes számú, oroszgyűlölő háborús bajkeverője, Victoria „b***g az EU-t” Nuland is elismerte az USA szenátusa előtt, hogy tavasz előtt (a valóságban csak 2024-ben) nem lesznek Abrams tankok a csatatéren. Megígérte a „szankciók könnyítését” is, ha Moszkva „visszatér a tárgyalásokhoz”. A tárgyalásoknak nagyon határozottan maguk az amerikaiak vetettek véget Isztambulban 2022. tavaszán.

Nuland arra is felszólította az oroszokat, hogy „vonják vissza a katonáikat”. Ez legalább kínál egy kis vígjátéki megkönnyebbülést, ha egybevetjük a Blinken „visszautasíthatatlan ajánlatából” szivárgó ijedelemmel. Maradj ráhangolva Oroszország néma válaszára.

Írta: Pepe Escobar, 2023. január 30.

Eredeti cikk

Fordította: Dohán Mihály

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük