KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin Ukrajnáról és a Nyugatról: „A válság mozgatórugója a megroppanó dominanciájához ragaszkodó kollektív Nyugat”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin elnök átfogó jellegű beszédet tartott szerdán az ukrán válságról, amikor a régió vezetőivel tárgyalt az oroszellenes szankcióhullám elleni társadalmi-gazdasági válaszintézkedésekről. Putyin kifejtette véleményét az Ukrajnával folyó konfliktusról, annak okairól és az Oroszország által végrehajtandó célokról.

 

A konfliktus elkerülhetetlen volt

A „különleges hadművelet” volt az egyetlen lehetőség, amely Oroszországnak megmaradt az évek óta tartó kelet-ukrajnai vérengzés megszüntetése érdekében – hangsúlyozta Putyin. Ugyanakkor, ha hatályát csak a szakadár donbászi köztársaságokra korlátoznák, az csak tovább tolná kelet felé a nyugatiak „frontvonalát”, ahelyett, hogy enyhítené a helyzetet – jegyezte meg.

A Donbász szakadár régiói elleni háború kezdetén Kijev széles körű offenzívába kezdett, hogy visszacsatolja ezeket a területeket – mondta Putyin, hozzátéve, hogy ennek következtében „csaknem 14 000 civil, köztük gyerekek haltak meg” a konfliktusban. Az ukrán hatóságok meg akarták támadni a Krímet is, amely még 2014-ben kivált az országból, és népszavazás útján csatlakozott Oroszországhoz.

„Az Egyesült Államok és más nyugati országok ösztönzésére Ukrajna céltudatosan készült egy erőszakos forgatókönyv szerinti, mészárlásra és egy etnikai tisztogatásra a Donbászban. A Donbász, majd később egy Krím elleni átfogó támadás csak idő kérdése lett volna. Fegyveres erőink azonban meghiúsították ezeket a terveket” – mondta Putyin.
Kijev aktívan keresett tömegpusztító fegyvereket

Az ukrán hatóságok világosan kinyilvánították céljukat tömegpusztító fegyverek, azaz nukleáris bombák és hordozóeszközeik előállítására vagy beszerzésére – közölte az orosz elnök. Tekintettel Kijev rendkívül ellenséges hozzáállására, az ilyen rendszereket egyértelműen Oroszország ellen használták volna, amint azok előállítása, beszerzése sikerül.

Putyin kitért az ukrán biolaboratóriumi hálózatra is. Az országban szétszórtan található létesítmények állítólag biológiai fegyverek fejlesztésével foglalkoztak Washington közvetlen támogatásával. Az orosz hadsereg által közzétett dokumentumokkal alátámasztott vádakat az Egyesült Államok vezető tisztségviselői különböző mértékű tagadással fogadták.

„Ukrajnában több tucat laboratóriumból álló hálózat működött, ahol a Pentagon irányításával és pénzügyi támogatásával katonai biológiai programokat folytattak, beleértve a koronavírus-törzsekkel, lépfenével, kolerával, afrikai sertéspestissel és más halálos betegségekkel kapcsolatos kísérleteket” – mondta Putyin hozzátéve, hogy most „jelentős kapkodás folyik, hogy eltüntessék mindennek a nyomait.” 
Ukrajnát Oroszország ellen fordították

Az elmúlt néhány évben a kijevi hatóságok nyugati közreműködők szigorú irányítása alatt Ukrajnát „Oroszország-ellenessé” formálták. A hivatalban lévő kijevi „rezsim” – hogy a konfliktust a lehető legtovább elhúzza -, sem a civilek sorsára, sem a bekövetkező pusztításra nincs tekintettel.

„Újra és újra látjuk, hogy a kijevi rezsim, amelynek nyugati urai agresszív „Oroszország-ellenessé” akarták formálni Ukrajnát és ezt a feladatot teljesítik is, teljesen közömbösek az ország és annak népének sorsa iránt” – mondta Putyin.

„Az is nyilvánvaló, hogy a nyugati irányítók rákényszerítik a kijevi hatóságokat a vérontás folytatására. Egyre nagyobb fegyverszállítmányokkal látják el Ukrajnát és folyamatos hírszerzési értesítéseket is adnak számukra, továbbá jelenleg is ott tartózkodnak a katonai tanácsadók, de már külföldi zsoldosok is.”

Kijev és Nyugat – „megdöbbentő cinizmus”

Az ukrán hatóságok és az egész nyugat is „megdöbbentő cinizmust” tanúsított a konfliktus kezdete óta – mondta Putyin, amelyre példaként említette a Donyeck központja ellen hétfőn végrehajtott ballisztikus rakétacsapást, amelyet a nyugat úgy kezelt, mintha az meg sem történt volna, miközben a támadásban legalább 20 civil vesztette életét.

„Véletlenszerűen csapnak le lakóépületekre a fanatikusok hevületével és a halálra ítéltek elkeseredettségével. Úgy viselkednek, mint a nácik, amikor annyi ártatlan áldozatot próbáltak a saját sírjukba magukkal rántani, amennyit csak tudtak”, majd Oroszországot okolják „kirívó hazugságokkal.”
„Az európai és az amerikai sajtó észre sem vette ezt a tragédiát Donyeckben, mintha mi sem történt volna” – mondta Putyin. „Ugyanúgy, ahogy azt az elmúlt nyolc évben tette, képmutató módon. Elfordították a fejüket, amikor az anyák gyermekeiket temették Donbászban, és akkor is, amikor idős embereket gyilkoltak meg. Ez egy teljesen dehumanizáló erkölcsi leépülés a részükről.”
A Nyugat széthulló dominanciája a globális zűrzavar mögött

Végső soron a Nyugat azon vágya, hogy megőrizze dominanciáját a világ felett a gyökere annak, ami most Ukrajnában történik, de a világ más részein kialakult válságok eredője is – véli Putyin.

„Ma az egész bolygónak meg kell fizetnie az árat a Nyugat ambícióiért, azokért a kísérletekért, hogy bármilyen eszközzel megőrizzék széthulló dominanciájukat” – mondta.

Azok vezették a jelenlegi helyzetbe a világot, akik csak az „érdekeikkel és szuper profitjukkal” törődtek, súlyos hibákat elkövetve évek óta, figyelmen kívül hagyva hibás, rövid távú döntéseik későbbi évekre történő kihatásait.

Például az ukrán konfliktus miatt bevezetett oroszellenes szankciók hatását már a nyugati közemberek is érzik – miközben az elit bizarr módon Moszkvát próbálja okolni – jegyezte meg Putyin.

Ez is érdekelheti:  Kocsis Máté Gyurcsányra mutatva: "Nagy László, akinek az az ember kilövette a szemét"

Azt akarom, hogy a hétköznapi nyugati emberek rám is figyeljenek és meghallgassanak, mert folyamatosan azt mondják, sulykolják nekik, hogy a jelenlegi gazdasági nehézségek, Oroszország ellenséges fellépésének köszönhetőek és annak következményeit a saját zsebükből kell fizetniük az embereknek. Mindez azonban hazugság.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: © A Krem/Putyin

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük