VEGYI FEGYVERT VETETTEK BE AZ UKRÁNOK

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Így reagált a Kreml arra, hogy Biden háborús bűnösnek nevezte Putyint

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Kreml szerint „ elfogadhatatlanok és megbocsáthatatlanok ” azok a kijelentések, melyekkel Joe Biden amerikai elnök illette Vlagyimir Putyin orosz elnököt – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője az amerikai vezető kijelentéseit kommentálva.

Peszkov azt mondta a TASS-nak, hogy Moszkva „ elfogadhatatlannak és megbocsáthatatlannak tartja az amerikai elnök efféle retorikáját, hiszen az USA bombái több százezer embert öltek meg szerte a világon”.

A Fehér Ház szerdai rendezvényén az egyik riporter megkérdezte Bident, hogy háborús bűnösnek tartja-e az orosz elnököt, mire az legelőször ugyan válaszolt nemmel , de aztán kijavítva magát azt mondta: ” Ó, azt hiszem, háborús bűnös.”

Biden szerdai kijelentése az első alkalom, hogy az amerikai vezető ilyen erős jelzővel illesse az orosz elnököt. Korábban a Fehér Ház kerülte az efféle meghatározást, azzal magyarázva, mivel ez egy jogi kifejezés.

Biden szerdai beszédében azzal vádolta az orosz hadsereget, hogy kórházakat és lakóházakat támad, amit Moszkva határozottan cáfol.

Az elnök kijelentése egy nappal azután hangzott el, hogy az amerikai szenátus támogatta a Putyint háborús bűnösnek kinyilvánító határozatot. Chuck Schumer, a demokrata szenátus többségi vezetője kedden kijelentette, hogy a demokraták és a republikánusok összefogtak, „ hogy kimondják, Vlagyimir Putyin nem kerülheti el a felelősséget az ukrán nép ellen elkövetett atrocitások miatt.

Putyin következetesen tagadta az ukrán városok orosz erők általi válogatás nélküli bombázásával kapcsolatos vádakat azt hangsúlyozva, hogy a hadsereg „ modern, nagy pontosságú fegyverekkel dolgozik ”, és csak katonai célpontokat talál el.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt kép: © AP / Patrick Semansky

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: