Figyelem! - Fontos nemzeti kezdeményezés az ENSZ illetékes fórumaihoz kárpátaljai honfitársaink védelmében

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin szerint az EU az USA lábtörlője

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az EU gazdasági válsága annak a következménye, hogy Brüsszel behódolt “amerikai urainak”

Az EU jelenlegi gazdasági gondjai és az Egyesült Államok Európával szemben tanúsított barátságtalan hozzáállása az EU vezetők gyengeségének eredménye – mondta csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök, az orosz stratégiai fejlesztési és nemzeti projektekkel foglalkozó tanács ülésén.

„Ma az EU fő partnere, az Egyesült Államok olyan politikát folytat, amely közvetlenül Európa dezindusztrializációjához vezet. Még amerikai főnöküknek is megpróbálnak emiatt panaszkodni, sőt néha még sértődötten is megkérdezik: “Miért csinálod ezt velünk?” Én csak azt kérdezném: “Mit vártatok?” Mert mi történik azokkal, akiket lábtörlőnek használnak?”

– kérdezte Putyin.

A hónap elején Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke riadót fújt az Egyesült Államok gazdaságpolitikája miatt, és felszólította az EU-t, hogy tegyen lépéseket, ha fel akarja venni a versenyt az amerikai kormány által támogatott ipari zöldekkel.

Von der Leyen felrobbantotta a Joe Biden elnök által augusztusban aláírt inflációcsökkentési törvény (IRA) értelmében bevezetett adókedvezményeket az amerikai termékeket vásárló fogyasztók számára. Arra figyelmeztetett, hogy az ilyen kezdeményezések „tisztességtelen versenyhez vezethetnek, bezárhatják a piacokat, és ezáltal szétvethetik a kritikus ellátási láncokat”.

Más vezető uniós tisztviselők is újra hangot adtak aggodalmuknak a közelgő recesszió és az ipari termelés jelentős visszaesése miatt. Október elején Alexander De Croo belga miniszterelnök kijelentette, hogy ha Brüsszel nem oldja meg valahogyan a megugró energiaárak miatt kialakult helyzetet , az „az európai kontinens masszív gazdaságának hosszú távú mélyzuhanással járó következményeit kockáztatja.

Az EU-ban kialakult gazdasági válság nagyrészt a blokk saját döntéseiből fakad, amely Oroszországot szankciók sokaságával sújtja az ukrajnai konfliktus miatt

– jegyezte meg Putyin.

„Pontosan mit ért el Európa a korlátozások bevezetésével? Mindenekelőtt, ahogy a közgazdászok mondják, soha nem látott ugrásszerű inflációt a saját térségében, az eurózónában. Novemberben ez az eurózóna egészében 10 százalékot tett ki, egyes országok pedig 20 százalék feletti szélsőséges értékeket mutattak, akár 25 százalékot is”

jegyezte meg Putyin.

Kiemelt kép: Getty Images / SOPA Images


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: