KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin: Megtaláljuk a támadás mögött álló felelősöket és megfizetnek a tettükért

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton a nemzethez szólt a Crocus City Hallban történt lövöldözés kapcsán, “véres és barbár” terrortámadásnak minősítve azt, és ígéretet tett arra, hogy megbüntetik a támadásban közreműködő összes szereplőt. A péntek esti mészárlásban legalább 115 ember meghalt és több mint 120 megsebesült.

Videóbeszédében az elnök március 24-re, vasárnapra nemzeti gyásznapot hirdetett a támadás áldozatainak emlékére.

Putyin köszönetét fejezte ki minden elsősegélynyújtó szakembernek, a rendfenntartó erőknek és valamennyi polgároknak is, akik segítettek a támadás áldozatainak. Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy újabb erőfeszítéseket tesznek, a további támadások megelőzése érdekében.

“Moszkvában és a Moszkvai területen, az ország valamennyi régiójában további terrorizmus- és szabotázsellenes intézkedéseket vezettek be” – jelentette be Putyin, és hozzátette: “Most az a legfontosabb, hogy megakadályozzuk, hogy azok, akik e vérfürdő mögött állnak, újabb bűncselekményt kövessenek el”.

Putyin megígérte, hogy megbüntetik a péntek esti támadás mögött álló összes összeesküvőt, és kiemelte, hogy eddig 11 gyanúsítottat vettek őrizetbe, köztük négy elkövetőt, akik közvetlenül részt vettek a lövöldözésben. A támadókat elfogták, akik “Ukrajna felé menekültek , ahol az előzetes adatok szerint az ukrán oldalon előkészítettek egy átkelőpontot számukra a határ átlépésére” – tette hozzá.

“A bűncselekmény mögött álló összes elkövető, szervező és kitervelő igazságos és elkerülhetetlen büntetést fog kapni. Akárkik is ők, akárki is irányítja őket. Ismétlem: azonosítunk és megbüntetünk mindenkit, aki a terroristák mögött áll, aki előkészítette ezt az atrocitást, ezt a támadást Oroszország, a népünk ellen” – jelentette ki az elnök.

Ez is érdekelheti:  Moszkvai terrortámadás: Négy terroristát már elfogtak és további tizenegy embert vettek őrizetbe

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt kép: Printscreen / Russia Today

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük