KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Putyin elrendelte az American Express bank felszámolását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök engedélyezte az American Express banknak, hogy „önként felszámolja” oroszországi üzletágát – derül ki egy szerdán közzétett dokumentumból.

A rendelet nem részletezte, hogy pontosan hogyan és mikor kerül sor a felszámolási folyamatra.

A dokumentum szerint a döntés a Putyin által 2022 augusztusában aláírt, a pénzügyi és energetikai ágazatban „egyes külföldi államok és nemzetközi szervezetek barátságtalan fellépéseivel” összefüggésben hozott különleges gazdasági intézkedésekről szóló rendeletnek megfelelően született.

Putyin 2022 októberében hagyta jóvá azt a 45 külföldi tulajdonú hitelintézetet – köztük az American Express – tartalmazó listát, amelynek részvényeivel vagy alaptőkéjével való tranzakciókat az elnök a külön engedélye nélkül megtiltotta.

Az American Express 2022 márciusában bejelentette, hogy az ukrajnai konfliktus miatti nyugati szankciók miatt felfüggeszti minden tevékenységét Oroszországban és Fehéroroszországban. A döntés a Visa és a Mastercard amerikai fizetési cégek hasonló lépéseit követte.

Azóta a globálisan kibocsátott AmEx-kártyák már nem működnek Oroszországban, míg az Oroszországban helyben kibocsátott kártyák nem működnek az országon kívül az American Express globális hálózatán.

Az American Express 2008 óta működött Oroszországban, az American Express Global Corporate Payments üzletágának részeként.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Ukrajna megadására szólít fel Oroszország, ha Kijev nem fogadja el békefeltételeit

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Putyin elrendelte az American Express bank felszámolását

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük