KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kormányinfó – Gulyás Gergely: Magyarország továbbra sem ad ki senkit Ukrajnának (videó)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A kormány tegnapi ülésén értékelte a háborús helyzetet, ami a frontvonalak áttekintését is jelenti, valamint Európa és a szövetségeseink reakcióját. A helyzet egyre nehezebb, ennek számtalan oka van – mondta a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely. A miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint az ukrán hadsereg a frontvonalat nehezen tudja tartani, ennek következménye a kényszersorozás, amely az ország egész területén zajlik. Kárpátalján is fenyegeti a kényszersorozás veszélye az ukrán állampolgárokat, beleértve a magyarokat.  Gulyás leszögezte:

Magyarország továbbra sem ad ki senkit Ukrajnának.

Emlékeztetett: Manfred Weber kötelező sorkatonai szolgálatot akar bevezetni az unióban. Ez férfiakra és nőkre is vonatkozna. Ehhez csatlakozik a francia és észt miniszterelnök, aki Ukrajna területére katonák küldését követelik.

Magyarország abban érdekelt, hogy csakis olyan döntést hozhasson a NATO, amelyből Magyarország teljes egészében kimaradhat

– tette hozzá. Mint mondta, ezért sem mindegy, milyen arányban leszek az EP-ben a háborúpártiak.

A miniszter az európai bíróság előtt lévő eljárások áttekintéséről azt mondta, Magyarországnak egy ítélet végre nem hajtása miatt kell bírsággal számolnia, az EB azonban június 13-ra halasztotta a döntés kihirdetését.

A jogi határzár miatt kapjuk a büntetést, és napi 6 millió megfizetésére köteleznének minket. Ez jól mutatja az európai hozzáállást a határvédelemhez

 – mondta Gulyás Gergely.

Hozzátette, ezért, bár a háború miatt a migráció nincs annyira fókuszban,

az unós választás tétjét jelenti az is, hogy olyan képviselők kerüljenek többségbe a parlamentben, akik nem támogatják a migrációt, és a legszigorúbb külső határvédelmet támogatják.

Vitályos Eszter kormányszóvivő az országos fejlesztésekről beszélve elmondta, hogy az elmúlt két hétben átadták a MOL 1,3 milliárd forintból megvalósult beruházását, melyhez a magyar állam 130 millió forinttal járult hozzá.

Huszonnyolc milliárd forintból óvodák, bölcsődék újultak meg, közútfejlesztési projektek valósultak meg, sportkomplexumokat újítottak fel, kulturális beruházások történtek és a nyíregyházi állatpark is bővült

– sorolta.

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Dominus vobiscum! (II. rész)

A digitális programról elmondta, 2026-ra az állampolgárok minden jogosultsággal és ügyintézéssel rendelkeznek majd, így nem kell majd szabadságot kivenni ügyintézéshez. Ehhez előzetes regisztráció a kormányablakban lehetséges. Ehhez szükséges a 14. életév betöltése, okostelefon, valamint a megfelelő iratok.

Gulyás Gergely kérdésekre elmondta, hekkertámadások rendszeresen érnek kormányzati felületeket, de az ominózus 2022-es orosz hekkertámadás ügyében nem történt olyan, hogy érzékeny információk kerültek volna ki, bizalmas adat senkihez nem került ki. Hekkertámadás volt, de bizalmas adatok nem kerültek ki – tette hozzá.

Miután szerdán ülésezett a kormány, ma délelőtt fél tízkor Kormányinfót tartot Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.

Kiemelt képen: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél, mellette Vitályos Eszter kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. április 25-én.

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük